26 septembrie 2013

Samantha Shannon vine în România

Vineri, 27 septembrie 2013, la invitația editurii Curtea Veche Publishing, cititorii din România o vor putea întâlni în București pe Samantha Shannon, autoarea volumului „The Bone Season„, romanul fantasy care a uimit întreaga lume, fiind considerat fenomenul anului 2013. Samantha Shannon, numită de Forbes „noua J.K. Rowling”, a reușit la doar 21 ani să aibă unul dintre cele mai spectaculoase debuturi editoriale. În mai puțin de o lună de la apariție, volumul „The Bone Season” a fost tradus în peste 21 de țări, iar studiuorile The Imaginarium pregătesc deja ecranizarea cărții.



Aceasta este o vizită fără precendent, fiind pentru prima dată când o autoare de acest calibru din segmentul fantasy/young adults vizitează România. Curtea Veche Publishing invită cititorii să se întâlnească cu Samantha Shannon vineri, 27 septembrie, de la ora 18:30, în Cafeneaua Verona (Librăria Cărtureşti Verona, Str. Arthur Verona nr. 13-15). Cu această ocazie, cititorii vor putea face cunoștință cu o scriitoare surprinzător de tânără, cu o imensă energie şi o imaginaţie debordantă, care a creat, prin acest debut literar, o realitate nouă şi îndrăzneaţă.

“The Bone Season” este în top 10 New York Times Bestsellers. A fost deja prezentată și discutată în presa internațională, de la The New York Times, la The Guardian, The Telegraph și BBC. Mai mult, “The Bone Season” a fost aleasă ca prima carte prezentată la “TODAY Book Club”, noul club de carte din cadrul emisiunii “TODAY”. În ziua lansării, în Londra, autoarea a semnant peste 1000 de autografe.

“The Bone Season” este povestea eroinei Paige Mahoney în vârstă de 19 ani, care lucrează în lumea interlopă din Scion, Londra. Jobul ei: să scotocească după informaţii, pătrunzând în minţile celorlalţi. Asta, pentru că Paige este Călătoare onirică, o specie rară de clarvăzătoare. În lumea ei, comite înaltă trădare numai prin simplul fapt că respiră. Într-o zi ploioasă, viaţa ei se schimbă pentru totdeauna. Paige este prinsă și trimisă trimisă în Sheol, fostul oraş Oxford — ţinut secret vreme de 200 de ani şi controlat acum de puternica rasă a Refaiţilor, venită dintr-o altă lume.

Samantha Shannon s-a născut la Londra, în 1991. A început să scrie la vârsta de 15 ani. Între 2010 şi 2013 a studiat limba şi literatura engleză la St Anne’s College, Oxford. A fost descoperită de faimosul agent literar David Godwin și, în 2012, a semnat un contract cu editura Bloomsbury Publishing (pentru o sumă compusă din șase cifre), pentru primele trei cărți dintr-o serie de șapte, începând cu “The Bone Season”. În același an, Women of the Future Awards a nominalizat-o la The Young Star Award. Samantha Shannon se va afla în România în cadrul unui turneu european de promovare, care include destinații precum Olanda, Suedia, Norvegia.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

One thought on "Samantha Shannon vine în România"

  1. Betty Marcovici spune:

    Foarte frumos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook