29 august 2017

RowmaniaFEST 2017

De 7 ani, RowmaniaFest (Festivalul Internațional al Bărcilor cu Vâsle) revine la Tulcea, din dorința de a contribui la creșterea profilului național și internațional al orașului și cu intenția de a stimula dezbaterea despre viitorul sustenabil al Deltei. Ediția 2017 are loc în perioada 1–3 septembrie 2017, începe cu tradiționala (de acum) paradă pe Dunăre a campionilor Ivan Patzaichin, Vasile Dîba și Toma Simionov și se încheie (pe 3 septembrie) cu un spectacol marca Loredana.În continuare, Festivalul RowmaniaFEST oferă prilejul de a-i întâmpina, ca în fiecare an, pe participanții la Tour International Danubien (TID), care vâslesc cei peste 2500 de km ai Dunării, de la izvoare până la Marea Neagră. Au loc mai multe competiții de vâslit (competiţia „Ivan Patzaichin” pentru pescarii profesioniști din Deltă, etapa locală și etapa națională a concursului de canotcă 10 +1 Descoperă ROWmania), și mai multe probe de triathlon: „Delta Rowmania Triathlon” (etapă în Circuitul Național de Triatlon), „MiniTRI” (copii 9 – 13 ani) și cea de a treia ediție a Cupei Europene de Triatlon pentru juniori, „ETU Triathlon European Cup”, care reuneşte peste 70 de atleți din România, Austria, Bulgaria, Croația, Ecuador, Estonia, Germania, Grecia, Letonia, Luxemburg, Iordania, Polonia, Serbia, Slovenia, Turcia, Ucraina și Ungaria.

Concertele de Rock’n’Row aduc nume foarte mari pe Faleza din Tulcea: Loredana şi White Mahala (duminică, 3 septembrie), Krypton şi Anton (vineri, 1 septembrie), Vița de Vie şi RoHCP (tribute band Red Hot Chili Peppers) (sâmbătă, 2 septembrie).

Sâmbătă și duminică, pe 2 şi 3 septembrie 2017, în intervalul 10:00-18:00, pe faleză, în dreptul Căpităniei, este deschis „Artizan Eco Delta” – un târg al ONG-urilor preocupate de dezvoltarea durabilă a zonei, și al producătorilor și meșteșugarilor tradiționali.

Vizitatorii sunt invitați să participe la o consultare publică privind viitorul urbanistic al Falezei și al orașului, pentru că nu este suficient ca locuitorii acestuia să afle despre inițiativele existente, ci este preferabil ca ei să se implice activ pentru a răspunde la întrebările: „Cum se poate beneficia de pe urma trendului către turism sustenabil și turism lent?” „Cum se poate avea acces la infrastructură verde și investiții integrate?” „Punem Tulcea pe harta mentală a europeanului, dar cu ce imagine am vrea s-o asocieze?”

Tot pentru Artizan Eco Delta, World Wildlife Fund (WWF) a pregătit activități pentru cei mici – pictură pe tricouri, informare prin joacă, realizarea de fotografie cu mesaje de susținere a naturii.

Două filme românești foarte noi, realizate în 2016, sun proiectate în Piața Civică unde pot fi vizionate gratuit:

  • „Sieranevada” (regia: Cristi Puiu, 173’) – proiecție în Piața Civică, sâmbătă 2 septembrie 2017, ora 21:00
  • „Inimi cicatrizate” (regia: Radu Jude, 141’) duminică 3 septembrie 2017, ora 21:00

Pentru informaţii suplimentare privind programul detaliat al competiţiilor sportive, dar şi al programelor artistice accesaţi site-ul oficial al festivalului, dar şi: www.ecodeltadunarii.ro, www.deltatriathlon.ro.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 2 voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook