13 octombrie 2009

Plăcerea lecturii

Recent, Minimax a lansat o amplă campanie naţională de popularizare a lecturii ce beneficiază de implicarea a numeroase biblioteci din întreaga ţară. Amplul proiect de promovare, denumit „Plăcerea lecturii”, ce se desfăşoară în perioada 1 octombrie – 30 noiembrie 2009, se bucura, de asemenea, de sprijinul Asociaţiei Naţionale a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR).

În calitate de partener al popularului canal de televiziune pentru copii Minimax, iniţiatorul şi organizatorul principal al campaniei, ANBPR şi-a asumat rolul de a facilita implementarea acestui program la nivelul reţelei proprii de filiale. În acest sens, Asociaţia a apelat la principalii responsabili din cadrul structurilor sale teritoriale, pentru a găzdui şi facilita bună implementare a acestui program.

„Campania Plăcerea lecturii promovează interesul pentru carte şi pentru cuvântul scris, în rândul tinerilor şi copiilor de toate vârstele. Vorbim, practic, despre o redescoperire sau o revalorizare a unei forme tradiţionale de educaţie, prin recăpătarea şi cultivarea gustului pentru lectură. Proiectul este unul ambiţios şi cu totul salutar din perspectiva recuperării şi conştientizării rolului Cărţii în formarea şi dezvoltarea intelectuală a copiilor şi tinerilor. Aceasta este şi raţiunea pentru care ANBPR doreşte să susţină cu resurse umane şi expertiză profesională a membrilor buna diseminare a campaniei. Ne aşteptăm ca această serie de acţiuni, aflate, prin scopuri şi tematică, pe linia preocupărilor constante ale bibliotecilor publice din România, să conducă la revitalizarea activităţii bibliotecilor şi la formarea de noi cititori pasionaţi”, a declarat Ioana Crihana, Director Executiv al Asociaţiei Naţionale a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România.

Pe durata campaniei, este programat să se desfăşoare un concurs de eseuri pe temele favorite de lectură ale copiilor de toate vârstele. Paradisul cărţilor îi va seduce, cu siguranţă, pe micii cititori, care vor fi răsplătiţi cu numeroase premii oferite de organizatori. Cei mai talentaţi şi creativi dintre aceştia îşi vor putea vedea publicate operele pe site-ul www.minimaxtv.ro.

„Lectura este pentru pasionaţii ei ceea ce este informatica pentru programatori. Este un mod de participare absolut, pe care nu ţi-l poate oferi niciun alt mediu de informare. Citim nu numai pentru a ne informa, ci pentru a recrea universuri ale cunoaşterii, plăcute sensibilităţii şi inteligenţei noastre. De aceea, a încuraja lectura, de la vârste mici, este o datorie a noastră, a tuturor, şi a profesioniştilor bibliotecari cu atât mai mult”, a adăugat Ioana Crihana.

Iniţiativa postului de programe pentru copii Minimax reuneşte şi alţi parteneri şi prieteni ai cărţii, între care amintim reţeaua de magazine Diverta, postul de radio pentru copii Itsy Bitzy, producătorul de jucării Noriel, cotidianul Jurnalul Naţional şi editura Litera, precum şi persoane publice, actori, sportivi şi numeroase personalităţi din lumea artistică.

Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) este cea mai mare organizaţie profesională a bibliotecarilor din România. Raţiunea de a fi a acestei organizaţii este aceea de a coagula, într-o formă de asociere pe plan naţional, aşteptările, nevoile şi interesele celor care, prin profesie, preocupări şi atribuţii susţin profesia de bibliotecar, dezvoltarea biblioteconomiei şi a ştiinţelor informării şi documentării.

Lansat în 1999, Minimax este primul canal cu tematică pentru copii din Europa Centrală şi de Est. Obiectivul său principal este să difuzeze programe educaţionale, non-violente, care transmit valori şi distrează copiii cu vârste între 2-12 ani. În programele destinate copiilor mai mari se pune accentul pe aventură şi pe problemele de zi cu zi. Minimax transmite 14 ore pe zi (în intervalul 6:00-20:00) cele mai noi desene animate şi, în special duminică după-amiaza, filme de animaţie despre familie şi prietenie. În iunie 2001, Minimax a intrat pe piaţa din România, iar în iulie 2007 canalul a fost achiziţionat de Chello Central Europe, parte a Chellomedia Group.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...

4 thoughts on "Plăcerea lecturii"

  1. fichitiun andreea spune:

    e frumos sa citesti dar cateodata devine plicsitor andreea ora 12 35 data 26 03 2010

  2. claudiu spune:

    Un roman poate fi mult mai interesant decat un film.

  3. irina spune:

    Am trimis compunerile copiilor la MINIMAX, copiii au castigat , dar as vrea sa stiu daca si cadrele didactice care i-au indrumat primesc o adeverinta sau ceva care sa ateste participarea la concurs.

  4. Lucian Velea spune:

    Va trebui să puneţi întrebarea la MINIMAX, aici am publicat doar o ştire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook