18 mai 2017

Pe urmele copilului minune din Ardeal, Carl Filtsch

„Pe urmele copilului minune din Ardeal, Carl Filtsch”, regizat de Brigitte Drodtloff, este povestea unui pianist genial care, plecat din Sebeș, a cucerit Europa la mijlocul secolului al XIX-lea cu interpretările sale de excepție, dar și cu compozițiile sale minunate pentru pian și orchestră, devenind elevul preferat al marelui Frédéric Chopin. Spectacolul din București are loc joi, 25 mai 2017, la ora 18:30, în Sala Studioul de Operă și Multimedia al UNMB, intrarea din str. Știrbei Vodă.



Regizoarea, scenarista și producătoarea Brigitte Drodtloff a pregătit o prezentare a vieții lui Carl Filtsch, însoțită de imagini fotografice, un scurt film documentar și chiar o scenă filmică inspirată din viața acestuia. Doi soliști tineri interpretează muzica lui Carl Fitsch la pian: Ștefan Prețuleac, un adolescent talentat în vârstă de 15 ani, din Craiova și un tânăr de excepție, Andrei Preda, în vârstă de 18 ani, din Iași.

Acest spectacol a fost deja prezentat la München, pe data de 19 noiembrie 2016, în cadrul Zilelor Culturii Române, cu mare succes, fiind susținut de Cancelaria de Stat din Bavaria, de Organizația Sașilor din München și de Institutul Culturii și Istoriei din Europa de Sud, IKGS.

Proiectul este dedicat promovării memoriei și creaţiei muzicale din Transilvania și prin aceasta, promovării culturii româno-germane.

Celebrarea anului Lipatti creează un context favorabil pentru a ne referi la tânărul compozitor de excepție, datorită atenției sporite acordate muzicii clasice, iar ICR susține, cu acest prilej, eforturile de promovare întreprinse de câțiva ani, deja, de regizoarea Brigitte Drodtloff.

Accesul la eveniment este gratuit și se face în limita locurilor disponibile, pe bază de rezervare. Sunteţi rugaţi să confirmați participarea până cel târziu pe data de 20 mai 2017, la adresa de mail info@filtsch.com sau la numărul de telefon 0372.117.003.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook