30 septembrie 2015

Omul care mânca lumea

Asociația Opera Prima în parteneriat cu Fundaţia Dignitas, cu sprijinul ArCuB – prin programul de finanțare “Ești București” – și PMB, prezintă la Teatrul de Artă avanpremiera spectacolului „Omul care mânca lumea” de Nis-Momme Stockmann, în regia lui Alexandru Mâzgăreanu. Avanpremiera are loc în data de 1 octombrie 2015, de la ora 20:15.

poster Omul care manca lumea

„Omul care mânca lumea” este un spectacol care tratează cu cinism diferite aspecte ale societății contemporane.

Datorită presiunilor sociale și personale, personajul principal trece printr-un moment de criză și caută să își recapete identitatea încercând să dea un sens nou vieții sale. Doar că în lumea meritocrației capitularea nu este o opțiunie, iar cine îndrăznește să părăsească cursa capitalismului este aruncat din sistem.

Pe lângă aluziile la adresa societății capitaliste și a presiunilor pe care aceasta le generează asupra oamenilor, spectacolul pune în discuție niște probleme profund umane, conturând o relație specială, de ura-dragoste între personajul principal și tatal său. Ce soluție trebuie să aleagă acesta, atunci când parintele său, datorită degradării fizice și psihice, devine dependent de el, ajungând el însuși un copil.

Piesa „Omul care mânca lumea” a fost aleasă, în 2010, ca fiind una dintre cele mai bune piese din Europa de către ETC – European Theatre Convention.

Din distribuția spectacolului fac parte: Șerban Gomoi – Fiul, Romeo Pop – Tatăl, Antoaneta Cojocaru/Sorina Ștefănescu – Lisa, Liviu Chițu – Filip, Alexandru Călin – Ulf.

Traducerea textului aparține lui Ciprian Marinescu, muzica originală – Alexandru Suciu, decor – Alexandru Mâzgăreanu, foto și grafica – Romulus Boicu.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook