9 februarie 2018

Legea pe-nţelesul tinerilor. Manual practic de educație juridică şi civică

Editura Humanitas așteaptă publicul marți, 13 februarie 2018, ora 19:00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, la lansarea volumului „Legea pe-nțelesul tinerilor. Manual practic de educație juridică și civică” de Cristi Danileț. La eveniment vorbesc, alături de judecătorul Cristi Danileț, Daniela Maria Gheorghe, director executiv al Federației Organizațiilor Neguvernamentale pentru Copil, Cornelia Șandru, procuror al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și prof. univ. dr. Ovidiu Predescu, consilier al Procurorului General al României. Discuția este moderată de Lidia Bodea, director general al Editurii Humanitas.



Cristi Danileț spune:

Am scris acest manual ca să aflaţi ce drepturi şi îndatoriri aveți, ce garanţii sunt prevăzute în lege şi mai ales cum sunteţi protejaţi de organele statului atunci când aveţi o problemă majoră. Poate că informaţiile din această carte vă vor ajuta pe unii dintre voi să luaţi decizia corectă în ceea ce vă priveşte. Şi, cine ştie, poate că unii dintre voi vă veţi simţi atraşi de acest domeniu, şi în viitor vom deveni colegi. Aşa că vă invit să lăsaţi deoparte Facebookul pentru câteva ore şi să intraţi în universul regulilor şi al legilor. Începem cu prima regulă: aveţi dreptul să vă ştiţi drepturile!

După ce a lucrat douăzeci de ani ca judecător specializat în cazurile de delincvență juvenilă și peste cinci ani ca instructor de educație juridică în zeci de școli și licee din țară, Cristi Danileț ne propune un îndrumar practic cu privire la reguli și legi, destinat îndeosebi celor care sunt în formare, dar și cititorilor de orice vârstă care vor să-și cunoască mai bine drepturile și obligațiile, precum și felul în care legea îi poate sancționa sau îi poate apăra. Lectura cărții de față este indispensabilă celor care vor să-și consolideze cultura juridică și civică,dar mai ales credința în atotputernicia legii – văzută ca aliat și pavăză a binelui și a noastră, a celor care vrem să fim de partea ei.

Accesul la eveniment este gratuit în baza unei rezervări prealabile prin Eventbook.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook