11 martie 2013

Juan Pablo Villalobos vine în România

Între 13 şi 15 martie 2013, scriitorul de origine mexicană Juan Pablo Villalobos se va afla în România la invitaţia Curtea Veche Publishing, programul său incluzând două evenimente în Bucureşti şi unul în Timişoara. „Fiesta în bârlog”, romanul său de debut, a cunoscut pe plan internaţional un succes aproape instantaneu, ajungând direct pe lista scurtă pentru Guardian First Book Award şi la puţin peste un an de la apariţie fiind deja tradusă în 15 ţări.Autorul se află într-un turneu de promovare a cărţii în Europa, înainte de vizita în România fiind invitat în Franţa, unde este şi nominalizat la un premiu literar, şi în Bulgaria. Programul scriitorului în România include două evenimente în Bucureşti şi unul în Timişoara, acesta din urmă în cadrul Salonului de Carte Bookfest. Intrarea va fi liberă la toate evenimentele pregătite de Curtea Veche Publishing.

În Bucureşti, toţi cei ce vor dori să îi facă o primire călduroasă lui Juan Pablo Villalobos într-un cadru informal îl vor putea întâlni miercuri, 13 martie, ora 19:00, în Energiea Pub (Str. Ion Brezoianu, nr. 4), unde vor avea ocazia să afle lucruri inedite despre Mexic şi despre autor. Joi, 14 martie, ora 18:30, va avea loc lansarea oficială a cărţii „Fiesta în bârlog” la Institutul Cervantes (B-dul Regina Elisabeta, nr. 38), urmată de o sesiune de autografe.

În Timişoara, Juan Pablo Villalobos se va întâlni cu publicul Salonului de Carte Bookfest vineri, 15 martie, începând cu ora 18:00, în cadrul unui eveniment moderat de Brînduşa Armanca.

“Plină de umor şi convingătoare” (The Daily Telegraph), “Fiesta în bârlog” este “o reflecţie asupra Mexicului văzut din afara Mexicului”, după cum însăşi autorul o descrie, plină de ironie şi teme controversate prezentate cu o inocenţă savuroasă. Tochtli, fiul unui temut mafiot din Mexic, povesteşte candid despre universul ce îl înconjoară, un paradis al drogurilor în care fantezia copilăriei se suprapune peste cele mai atroce evenimente. Grădinii zoologice personale din palatul izolat în care trăieşte alături de tatăl său şi de o suită de servitori, Tochtli doreşte să îi adauge un hipopotam pitic din Liberia.

Volumul de nici 100 de pagini, apărut la Curtea Veche Publishing în 2012 în traducerea lui Horia Barna, a câştigat simpatia cititorilor români, mulţi dintre ei reuşind şi să intre în contact direct cu scriitorul prin reţelele de socializare. Multe citate din carte, redând vocea candidă, amuzantă şi plină de autenticitate a personajului principal, sunt deja cunoscute pe internet. „Dar eu nu sunt bolnav de minte, pe mine nu m-a durut niciodată creierul” sau „Memoria mea e aproape fulminantă” sunt doar două dintre acestea.

Fiesta în bârlog”, a cărei copertă a fost realizată de agenţia Griffon&Swans, a fost premiată în cadrul galei „Cele mai frumoase cărţi din România 2012”, organizată de Asociaţia pentru Performanţă şi Cultură.

Juan Pablo Villalobos s-a născut în 1973 la Guadalajara. Este unul dintre scriitorii contemporani în plină ascensiune. Prozator, eseist şi critic literar, obişnuieşte să abordeze în textele sale teme surprinzător de diverse. A fost bursier al programului Alßan, finanţat de Uniunea Europeană, şi a obţinut un doctorat în teoria literaturii şi în literatură comparată la Universitatea Autonomă din Barcelona. Mexican de origine, trăieşte de câţiva ani în Brazilia.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook