18 decembrie 2007

Îngerul lui Iacob, cu faţă de femeie

Îngerul lui Iacob, cu faţă de femeieRomanul „Accidental„, de Ali Smith, publicat la RAO în traducerea Ioanei Unteanu, e o reinterpretare contemporană a întâlnirii esenţiale cu un mesager bulversant, divin şi demonic în aceeaşi măsură.

Accidental” este cel mai recent roman al lui Ali Smith, o prozatoare scoţiană extrem de bine cotată în spaţiul anglo-saxon. Volumul a fost publicat în 2004, iar un an mai târziu a figurat pe lista scurtă a nominalizărilor la Booker, pe care nu l-a obţinut însă, câştigând, în schimb, Premiul Whitbread. Imediat după apariţie, „Accidental” a fost întâmpinat cu cronici entuziaste în publicaţii de prestanţa unor „The Times”, „San Francisco Chronicle” sau „The Scotsman” şi considerat drept unul dintre cele mai inovative exerciţii de proză din ultimii ani. Spectaculoasă prin mecanismele pe care autoarea le mobilizează pentru a-şi monta povestea, cartea e coagulată de intensitatea pe care doar actele ireversibile şi biografiile bogate în necunoscute pot s-o alimenteze.

Articolul integral din Cotidianul…

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook