1 aprilie 2013

În mintea criminalului

Nominalizat la Globurile de Aur, Simon Baker îl interpretează pe Patrick Jane în serialul „În mintea criminalului” („The Mentalist”), care debutează, în premieră la Diva Universal, joi, 11 aprilie 2013, la ora 21:00, şi va continua săptămânal cu câte două episoade.



Patrick Jane este un consultant independent al Biroului de Investigații din California (CBI), cunoscut pentru faptul că a rezolvat numeroase cazuri de crime folosindu-se de abilitatea lui de a observa cele mai mici detalii. Toate acestea se petrec în timp ce este bântuit de criminalul în serie care i-a ucis familia și care îi urmărește fiecare mișcare.

În echipa din care face parte, Jane este cunoscut pentru lipsa lui de protocol și aproape celebru pentru faptul că, în trecut, a spus că este medium, deși acum recunoaște că nu avea calități paranormale. Rolul lui Jane în a rezolva o seamă de cazuri foarte dificile este pus în valoare de colegii săi. Senior Agent Teresa Lisbon (interpretată de Robin Tunney) recunoaște că nu îi este ușor să-l accepte în echipa ei, oscilând între a admite că are nevoie de el și a-l condamna pentru aerul teatral, narcisism și pentru că nu are limite. Din echipa lui Lisbon mai fac parte agenții Kimball Cho (interpretat de Tim Kang), Wayne Rigsby (interpretat de Owain Yeoman) și noul recrut, Grace Van Pelt (interpretată de Amanda Righetti). Cu toții cred că Jane este prea nonconformist și imprevizibil, dar, pe de altă parte, îl admiră pentru farmecul și abilitatea de a rezolva cazurile.

Serialul este creat de Bruno Heller, care este, de asemenea, și producător executiv.

Distribuţia

Simon Baker (care îl interpretează pe Patrick Jane) este cunoscut pentru rolul Nick Fallin din drama „The Guardian”. A câștigat aprecierea criticilor pentru interpretarea unui avocat lipsit de scrupule, care a fost condamnat să lucreze ca avocat din oficiu pentru copii, după ce a fost găsit vinovat într-un proces de posesie de dorguri. În primul sezon, prestația lui Baker a fost recunoscută printr-o nominalizare la Globurile de Aur la categoria Cel mai bun actor într-un serial dramă.

în 2007, Simon Baker a făcut trecerea către marele ecran, cu două roluri. În „The Devil Wears Prada”, a jucat alături de Meryl Streep și Anne Hathaway, interpretându-l pe elegantul Christian Thompson, iar în comedia romantică „Something New”, a fost văzut alături de Sanaa Lathan.

Pentru prima dată a atras atenția cu rolul din filmul de Oscar „L.A. Confidential”, urmând apoi interpretări memorabile în „An Affair of the Necklace”, „Red Planet”, „Sunset Strip”, „Juda’s Kiss” și în „The Ring 2”, cu Naomi Watts și Sissy Spacek. Cu rolul din producția independentă „Book of Love” a intrat în competiție la Festivalul de Film Sundance în 2004, iar cu câțiva ani înainte, în 1999, fusese prezent la Festivalurile de Film de la Deauville și Toronto cu pelicula lui Ang Lee, „Ride with the Devil”.

Pe marele ecran, Simon Baker a mai jucat în „Sex and Death 101”, cu Winona Ryder, în thriller-ul „Land of the Dead”, cu Dennis Hopper, John Leguizamo și Asia Argento, și în producțiile indie „Restaurant” și „Love from Ground Zero”.

în 2009, a apărut în două filme independente: în „The Lodger”, bazat pe thriller-ul lui Alfred Hitchcock din 1927, cu același nume, în care a jucat alături de Hope Davis, Alfred Molina și Philip Baker Hall, și în „Not Forgotten”, un thriller psihologic în care interpretează rolul unui manager de bancă, bântuit de moartea fiicei sale.

Robin Tunney (care o interpretează pe Teresa Lisbon) este câștigătoare a numeroase premii pentru producțiile independente în care a jucat. Primul film pe marele ecran în care a apărut a fost „Empire Records”, alături de Renee Zellweger și Liv Tyler. Au urmat „The Craft” și „Niagara, Niagara”, pentru care a primit Cupa Volpi pentru Cea mai bună actriță la Festivalul de Film de la Veneția, „Vertical Limit”, „End of Days”, „Cherish”, „The Secret Lives of Dentists”, „Hollywood Land” și „Open Window”, care i-a adus premiul Cea mai bună actriță la Festivalul de Film de la Boston. De menționat și “August” și “The Burning Plain”.

Pe micul ecran, Robin Tunney a jucat în serialele „Prison Break”, „House, M.D.”, „Life Goes On”, „Class of ‘96”, „Law & Order” și „Dream On” și în filmele „J.F.K.: Reckless Youth” și „Frog”.

Tim Kang (care îl interpretează pe Kimball Cho) a mai jucat în „Mr. Sandman”, „Rambo”, „The Forgotten”, „Two Weeks Notice” și „Robot Stories”. Pe micul ecran a apărut atât cu roluri permanente cât și ca invitat în „Third Watch”, „The Unit”, „Ghost Whisperer”, „The Office”, „The Sopranos”, „Monk”, „Chappelle’s Show”, „Law & Order: Criminal Intent” și „Law & Order: Trial By Jury”. Tim Kang a absolvit la Berkeley cu o diplomă în științe politice și are un master în arte frumoase de la Harvard.

Owain Yeoman (care îl interpretează pe Wayne Rigsby) a jucat, pe marele ecran, în „Troy” și „Beerfest”, iar pe micul ecran în serialele „Kitchen Confidential”, „Commando Nanny” și „The Nine”. în Anglia natală a apărut în drama pentru televiziune „Midsomer Murders”. Absolvent al Academiei Regale de Artă Dramatică din Londra, Yeoman a jucat în „Othello”, pe care a și regizat-o, la Oxford Playhouse. Alte piese de teatru din palmaresul său sunt „Man, Beast & Virtue”, „The Wizard of Oz” și „As You Like It”. Owain Yeoman vorbește trei limbi străine – franceză, germană și galeză.

Amanda Righetti (care o interpretează pe Grace Van Pelt) a jucat în „The O.C.”, iar printre alte roluri pentru televiziune se află cele din „K-Ville”, „North Shore” și „Reunion”. A fost invitată în „CSI: Crime Scene Investigation”, „Entourage” și a mai jucat în filmul pentru micul ecran, „Romy & Michelle”. De asemenea, a apărut în remake-ul după „Friday the 13th” și în „Return to House on Haunted Hill”.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook