22 august 2007

Fitness pentru cultura generală

Fitness pentru cultura generalăCartea ignoranţei – mic tratat pentru cei care ştiu… că nu ştiu” este o enciclopedie amuzantă a erorilor intrate în patrimoniul bunului-simţ şi considerate adevăruri. Volumul a apărut la Editura Nemira.

John Lloyd şi John Mitchinson sunt doi autori care au speculat superficialitatea cu care majoritatea adulţilor şi-au însuşit cunoştinţe de ordin general, informaţii care de cele mai multe ori sunt la nivelul piciorului broaştei. Best-seller internaţional, „Cartea ignoranţei – mic tratat pentru cei care ştiu… că nu ştiu” este un compendiu care spulberă miturile despre informaţiile eronate intrate în patrimoniul bunului-simţ. Exemplele pe care brodează cu umor cei doi autori au fost selecţionate din programul „Quite Interesting” de la BBC, un concurs de cultură generală care a scos la iveală atât de multe concepţii greşite încât, adunate, ar putea să completeze lejer o enciclopedie a lucrurilor prost înţelese. John Mitchinson este chiar directorul departamentului de cercetare al respectivului program de la BBC şi autorul programului-concurs difuzat la acelaşi post britanic. John Lloyd nu e la prima colaborare pentru astfel de cărţi, având în portofoliu încă patru, din aceeaşi zonă.

Articolul integral din Cotidianul…

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook