30 noiembrie 2018

Două eseuri despre paradis şi o încheiere

Publicul interesat este așteptat la Librăria Humanitas de la Cișmigiu marți, 4 decembrie 2018, ora 19:00, la o întâlnire cu Horia-Roman Patapievici despre volumul „Două eseuri despre paradis şi o încheiere„, bestseller Humanitas la Gaudeamus 2018. Evenimentul se încheie cu o sesiune de autografe.Horia-Roman Patapievici dezvăluie:

Deși toată viața m-am îndeletnicit cu încercarea de a înțelege lucrurile, și am căutat în toate, în mult mai mare măsură decât plăcerea mea, luciditatea fără rest, a mea și a culturii, foarte târziu am înțeles că tema vieții mele a fost dintotdeauna paradisul. Încă de când mă lăsasem fascinat de ideea posibilității de a-ți începe viața din nou, de astă dată perfect – iar asta s-a întâmplat când am descoperit, la șaptesprezece ani, „La vita nuova” a lui Dante –, eram deja în căutarea paradisului.

L-am căutat, fără să știu că îl caut, în toate formele de frumos la care, de-a lungul vieții, mintea și inima m-au făcut sensibil, recunoscându-l, întotdeauna același, cald, emoționant, încărcat de nostalgie și de promisiuni, în marile pagini ale marilor literaturi, în ideile metafizice ale filozofiei, în ecuațiile fizicii matematice, în construcțiile teologiei, logicii formale sau muzicii, raportându-mă mereu, ca la un orient viu și la un nord polar deopotrivă, prin el, la splendorile poeziei.

Accesul este gratuit pe baza unei rezervări prin Eventbook.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...

One thought on "Două eseuri despre paradis şi o încheiere"

  1. Ovidiu Toma Ovidiu Toma spune:

    Aide nenea Horea ! Paradisul e acolo unde ai acces la teșchereaua statului fără să dai socoteală . Când se termină această formă de imunitate începe infernul .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook