3 decembrie 2018

Doi dramaturgi hispanici la Bucureşti

Institutul Cervantes din Bucureşti, în colaborare cu Teatrul Odeon, organizează  două spectacole-lectură, în cadrul „Întâlnirilor literare hispano-române” la Bucureşti. Începute în octombrie 2018, aceste întâlniri literare au reunit o serie de dialoguri, lecturi, mese rotunde şi lansări de carte între scriitori de limbă spaniolă, scriitori români şi editori din cele două spaţii culturale. Ele se încheie cu aceste două spectacole-lectură din dramaturgia contemporană de limbă spaniolă, traduse în română şi regizate de doi regizori români cunoscuţi, Andrei Măjeri și Bobi Pricop.



Spectacolele se desfăşoară în Sala Studio a Teatrului Odeon (Calea Victoriei 40-42), după cum urmează:

Marţi, 4 decembrie 2018, ora 19:30

Borja Ortiz de Gondra – „Memento mori” (spectacol lectură) – traducere de Florin Galiş – Regia: Andrei Măjeri

Din distribuție fac parte: Oana Ștefănescu, Sabrina Iașchevici, Ruxandra Maniu, Alexandru Papadopol, Marius Stănescu, Silvian Vâlcu.

Trei femei de succes în profesiile lor. Sofia, mama, o fotografă renumită, tocmai a primit un important premiu internațional pentru o fotografie care a declașat în ea un blocaj din pricina căruia nu mai poate lua aparatul de fotografiat. Irene, fata cea mare, cunoscut reporter de război, încearcă să compenseze faptul că s-a săturat de profesia ei, adoptînd un copil din Afganistan. Carlota, mezina, medic rezident, decide să plece în Africa urmându-și soțul, un diplomat care tocmai a fost trimis la post într-o țară pînă de curînd în război civil. 

Aflată în Africa, Sofia va fotografía un orfelinat straniu, lucru ce generează o serie de dileme neașteptate: pînă unde îi este permis unui fotograf să se apropie de subiecții fotografiați, ce se întîmplă cu un jurnalist dacă știrea îi implică propria familie, e legitim să ascundem informații dacă ele ne afectează în mod direct? O dramă despre bunele intenții și despre trecuturi ascunse.

Miercuri 5 decembrie 2018, ora 19:30

Denise Despeyroux – „Un al treilea loc” (spectacol lectură) – traducere Alina Cantacuzino – Regia: Bobi Pricop

Din distribuție fac parte: Nicoleta Lefter, Ruxandra Maniu, Cosmina Stratan, Alexandru Papadopol, Gabriel Pintilei, Silvian Vâlcu.

Piesa, o comedie dramatică, vorbește despre relația dintre bărbat și femeie; o relație complicată, plină de obstacole. Șase personaje, profund nevrotice, încearcă să se cunoască și, de ce nu, să se iubească. Șase oameni, aflați în căutarea unui loc în care să se întâlnească. Bărbați și femei ce mizează pe iubirea curtenitoare, pe cea obsesivă ori pe cea tragică, devenind deopotrivă călăi și victime. În fapt, tânjind cu toții să comunice cu adevărat ori să descopere, pur și simplu, un al treilea loc; un loc fără minciuni și fără secrete.

Spectacolele lectură sunt urmate de discuţii cu publicul, în prezenţa autorilor, moderate de criticul de teatru Silvia Dumitrache.

Intrarea este liberă.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook