19 septembrie 2014

Bucharest Comedy Week 2014

Luni, 22 septembrie, Bucharest Comedy Week dă startul unui maraton umoristic la care sunt invitaţi să participe toţi cei care caută motive să zâmbească. Programul evenimentului include numeroase show-uri de stand-up comedy, piese de teatru, dans, pantomimă, concerte, proiecţii de filme, workshop-uri, jocuri pentru copii şi părinţi şi, mai ales, farse ce se vor desfăşura pe toată durata săptămânii 22-28 septembrie în cele mai neaşteptate locuri ale Capitalei. Organizat de ARCUB – Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti, în parteneriat cu Asociaţia Culturală Carousel, şi susţinut de BCR – Banca Comercială Română, Bucharest Comedy Week este primul festival internaţional de comedie organizat în Capitală.

Bucharest Comedy Week

Prima ediţie Bucharest Comedy Week debutează luni, 22 septembrie 2014, pregătind bucureştenilor un program plin de spectacole şi umor care, cu siguranţă, vor face începutul de toamnă mult mai senin. Peste 30 de piese de teatru, tot atâtea reprezentaţii de stand-up comedy, 38 de artişti internaţionali, spectacole de improvizaţie, dans, pantomimă, concerte, dar şi câteva concepte noi ce nu trebuie ratate sunt incluse în programul festivalului.

Printre premierele ce marchează prima ediţie a festivalului de comedie se numără:

  • The Black Light Theater – un proiect inedit ce aduce pe scena Sălii ARCUB un amestec de teatru, pantomimă şi dans modern din care nu vor lipsi momente şi sketch-uri comice sub abordarea originală a principiilor “black theatre”. Decorul întunecat, draperiile negre, jocul cu ultraviolete şi costumele fluorescente joacă rolurile principale în cadrul acestui spectacol ce oferă o suită de imagini cu adevărat impresionante! Conceptul nu este nou, având deja milioane de fani în întreaga lume, însă este prima dată când spectacolul The Best of Image se joacă pe o scenă din România. Sala ARCUB va găzdui trei reprezentaţii, pe 23, 24 şi 25 septembrie.
  • Quattrocelli – un cvartet de violoncelişti cu un repertoriu extrem de vast ce pendulează între jazz, latino şi chiar muzică de film, reuşeşte să capteze atenţia publicului încă de la primele note muzicale datorită umorului de care dau dovadă toţi cei patru membri. Spectacolele lor sunt o colecţie savuroasă de reprize muzicale, poante şi zâmbete, fiind un garant perfect al bunei dispoziţii. Quattrocelli va concerta pe scena amplasată în Piaţa Enescu, în zilele de 26, 27, 28 septembrie, pe lista momentelor programate aici numărându-se şi show-urile Bruce Airhead, Improvisneyland, Men în Coats, concerte cu Fără Zahăr, Ţapinarii şi Timpuri Noi, precum şi câte o proiecţie de film pe fiecare seară, pentru iubitorii comediilor clasice: „Some Like It Hot” (vineri), „Monthy Python and the Holy Grail” (sâmbătă) şi „The Pink Panther” (duminică).
  • MP3 Experiment – un proiect ingenios organizat de Improv Everywhere, una dintre cele mai cunoscute echipe de improvizaţii şi farse în spaţii publice din lume. Experimentul se organizează pentru prima dată în România, în realizarea lui putându-se implica absolut oricine are chef de pozne. Mecanismul este simplu: toţi cei interesaţi să participe au doar 3 paşi simpli de urmat:
    1. Să îşi descarce direct de pe site-ul evenimentului un fişier audio special înregistrat pentru acest moment şi să-l salveze într-un player portabil.
    2. Să îşi potrivească ceasul cu cel de pe site-ul oficial.
    3. Şi să vină în ziua, locul şi la ora stabilite pentru experimentul propriu-zis, unde apasă play şi ascultă instrucţiunile din fişierul audio.

    Mai departe este doar distracţie: o gaşcă mare de oameni ce vor face, în sincron, o mulţime de năzdravănii care îi vor amuza atât pe ei, cât şi pe spectatorii care, cu siguranţă, vor fi uimiţi de ce se întâmplă. Amuzament garantat în ambele tabere. MP3 Experiment are loc sâmbătă, 27 septembrie, la ora 17:00, în Parcul Herăstrău, intrarea dinspre Piaţa Charles de Gaulle, informaţii detaliate fiind disponibile pe pagina de eveniment MP3 experiment.

  • Carlos Mencia – celebrul comediant se va afla pentru prima dată în România cu ocazia Bucharest Comedy Week, spectacolul său fiind programat pe 27 septembrie, la Sala Palatului. Cunoscut lumii întregi mai ales după momentul trio-ului Los Tres Amigos, din care făcea parte alături de Pablo Francisco şi Freddy Soto alături de care a susţinut numeroase show-uri sold out, Carlos Mencia a devenit tot mai apreciat în branşa fiind astăzi unul dintre cei mai experimentaţi reprezentanţi ai fenomenului stand-up. Iubitorii de glume nu trebuie să rateze întâlnirea cu „un clasic” al genului. Alături de Carlos Mencia, pe scena Sălii Palatului va urca şi Francisco (Sisqo) Duran, seara fiind deschisă de programul lui Costel, unul dintre cei mai apreciaţi performeri autohtoni de stand-up.

Lista evenimentelor incluse în cadrul Bucharest Comedy Week este însă mult mai lungă, programul detaliat pe zile şi ore, fiind disponibil pe site-ul oficial al festivalului: www.bucharestcomedyweek.ro.

Dincolo de momentele deja confirmate, publicul este rugat să fie vigilent în săptămâna 22-28 septembrie pentru că în fiecare zi pot cădea pradă farselor pregătite în cele mai neaşteptate colţuri ale Capitalei. Aşadar, bucureşteni, pregătiţi-vă, începe festivalul comediei!

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook