14 decembrie 2010

Banii sunt rădăcina tutoror relelor

Expresia “banii sunt rădăcina tuturor relelor” este celebră mai ales datorită originii sale biblice. Citatul original se găsește în Epistola Sfântului Pavel către Timotei 6:10 și se citește astfel: “Căci iubirea de bani este rădăcina tutoror relelor”. De unde putem vedea că expresia noastră este doar o proastă interpretare a citatului biblic. Din aceasta reiese că nu propriu-zis la bani se face referire, ci la zgârcenie, iar aceasta ar fi considerată rădăcina tuturor relelor. Se poate ca expresia să fi cumulat acest sens în perioada industrială și capitalistă, și să fie doar o altă interpretare modernă a unor vorbe din trecut.

Un alt astfel de exemplu de proastă interpretare a cuvintelor din Biblie este accepțiune că în timpul Potopului lui Noe tot Pământul a fost inundat de ape, de fapt cuvântul evreiesc pentru pământ mai desemna atât țară, cât și națiune, ceea ce ar reduce din aspectul catastrofal al potopului.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 2 voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook