6 decembrie 2007

1421 – Anul în care China a descoperit lumea

1421 – Anul în care China a descoperit lumeaVineri, 7 decembrie 2007, ora 12:00, la Librăria Diverta din Plaza România, se va lansa excepţionala carte „1421 – Anul în care China a descoperit lumea” de Gavin Menzies, în prezenţa autorului.

La eveniment vor participa Preşedintele României, Traian Băsescu, Excelenţa Sa Ambasadorul Marii Britanii şi Irlandei de Nord la Bucureşti, Robin Barnett şi Excelenţa Sa Ambasadorul Chinei la Bucureşti, Liu Zengwen.

Cartea „1421 – Anul în care China a descoperit lumea” este o lucrare inedită despre primii exploratori ai lumii noi, un amestec izbutit de istorie documentară şi de dovezi concludente ce rescriu povestea descoperirilor geografice. Publicată în România de editura House of Guides, cartea emite teoria conform căreia, de fapt, marii navigatori europeni şi-au fundamentat descoperirile geografice pe experienţele anterioare ale flotei chineze.

„Columb, Vasco da Gama şi Cook au făcut diferite «descoperiri», dar au ştiut foarte bine că păşesc pe urmele altora, întrucât, atunci când au pornit în propriile călătorii «către necunoscut», toţi se ghidau după copii ale hărţilor chinezeşti”, spune Gavin Menzies.

Autorul este un fost comandant de submarin al Marinei Regale. S-a născut în 1937, în China, unde şi-a petrecut primii doi ani de viaţă. A intrat în Marina Regală în 1953 şi a servit pe submarine în perioada 1959 – 1970. Ca tânăr ofiţer, a navigat prin lume pe urmele lui Columb, Dias, Cabral şi Vasco da Gama. Cât a fost la comanda H.M.S. Rorqual (1968-1970), a navigat pe rutele deschise de Magellan şi Cook. După ce a părăsit Marina Regală, s-a reîntors de multe ori în China şi Orientul Îndepărtat, iar cu ocazia documentării pentru acest volum a vizitat 120 de ţări, peste 900 de muzee şi biblioteci şi chiar oraşe-port importante ale Evului Mediu târziu.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 2 voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook