30 decembrie 2009

Bios – robotul care caligrafiază Biblia

Bios este un robot industrial care caligrafiază Biblia pe un sul imens de hârtie. La fel ca un vechi călugăr în scriptoriu, robotul practic desenează literele cu mare precizie şi măiestrie, reproducând textul sacru cuvânt cu cuvânt. Începând cu „Pentateucul” lui Moise din Vechiul Testament, Bios scrie pe parcursul a şapte luni întreaga Biblie. Toate cele 66 de cărţi ale Sfintei Scripturi a Vechiului şi Noului Testament sunt caligrafiate, conform tradiţiei ebraice, pe suluri de hârtie şi apoi păstrate în biblioteca instalaţiei mecanice.



Bios aduce în prim-plan probleme legate de credinţă şi progresul tehnic. Maşinăria îmbină două sisteme culturale care sunt fundamentale pentru societatea de azi: religia şi raţionalismul ştiinţific. Din aceste perspective, scriptura are întotdeauna o funcţie esenţială, ca text sacru sau ca simplu instrument de transmitere prin scris a cunoaşterii.

În terminologia informatică, „basic input output system” (bios) desemnează acea parte a sistemului care practic coordonează interacţiunea dintre hard si soft. De asemenea, el conţine un cod indispensabil, programul primar, pe care se bazează orice alt program care rulează în sistem.

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook