8 noiembrie 2022

„Spotlight Româniaˮ la Festivalul Internațional de Film de la Cottbus 2022

18 filme românești vor fi proiectate în cadrul celei de-a XXXII-a ediții a Festivalului Internaţional de Film Est-European de la Cottbus, Germania, cu sprijinul Institutului Cultural Român „Titu Maiorescuˮ din Berlin. Ediția din acest an a Festivalului, care se desfășoară în perioada 8-13 noiembrie 2022, prezintă producţii cinematografice de calitate, provenite din Europa de Est, cu o secțiune specială dedicată României. Anul acesta, țara noastră are dedicată o secțiune specială de proiecții de scurtmetraj și lungmetraj, alături de cele din secțiunile Competiția de lungmetraj, Competiția de scurtmetraj și Special.

Secţiunea „Spotlight Româniaˮ prezintă următoarea generație de cineaști români și abordează cinematografia românească de astăzi, propunându-şi să arate creativitatea neîntreruptă a scenei cinematografice românești. Amestecul de filme de lungmetraj, documentare și scurtmetraje nu numai că oferă o impresie despre performanța artistică și culturală a industriei cinematografice românești, dar arată și modul în care cineaștii români reflectă asupra istoriei și societății lor – de la satiră politică la drame familiale și reflecții istorice povestite biografic, pe ecran fiind aduse nu numai teme originale românești, ci și teme universale.

Lungmetrajul„R.M.N“ al lui Cristian Mungiu deschide secțiunea dedicată României. Vor mai fi proiectate, în zilele următoare, „Vulturii din Țagaˮ (regia Adina Popescu, Iulian Manuel Gharvas), „Spioni de ocazieˮ (regia Oana Giurgiu), „Imaculatˮ (regia Monica Stan, George Chiper-Lillemark -propunerea României pentru o nominalizare la Premiile Oscar 2023), „Război pe calea undelorˮ (regia Alexandru Solomon).

Filmele„Metronomˮ (regia Alexandru Belc) și „Oameni de treabăˮ (regia Paul Negoescu) au fost selectate înSecțiunea „Competiție lungmetrajˮ.Cu filmul „Metronom”, Alexandru Belc și-a făcut debutul în lungmetrajul de ficţiune, după documentare precum „8 martie” (2012) și „Cinema, mon amour” (2015). Filmul a fost premiat pentru regie la secțiunea „Un certain regard” a Festivalului Internațional de Film de la Cannes din 2022.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook