9 mai 2022
Între 12 mai și 3 iulie 2022, la Muzeul Național al Țăranului Român, are loc „Tradiție circulară (Conectat la natură)”, o expoziție de artă contemporană colaborativă între meșteri tradiționali, care păstrează vii meșteșuguri arhaice, și artiști contemporani, care îmbină arta cu inovația și cu noile tehnologii.

Continuare »

Încarc...
Publicat de Veronica Şerbănoiu in Ştiri
23 martie 2020
Începând de luni, 23 martie 2020, Teatrul Național „I.L. Caragiale” oferă spre vizionare online, pe canalul de Youtube al TNB, înregistrările live ale Conferințelor Teatrului Național, desfășurate în cadrul Programului TNB – „Parateatral”.
Aceste materiale sunt difuzate, zilnic, începând cu ziua de luni, 23 martie 2020, în intervalul 14:00 – 18:00, pe canalul de Youtube, pe pagina de Facebook și preluate, de asemenea, pe pagina de internet Livestreaming TNB.
Continuare »

Încarc...
Publicat de Veronica Şerbănoiu in Ştiri
9 noiembrie 2018
Pe 9 noiembrie 2018, la București, Patrimoniul cultural și natural din România au fost în dezbatere la cea de-a doua ediție a „Forumului Tradițiilor Creative”. Acesta a reunit timp de trei zile, între 26 și 28 octombrie 2018, în spațiul The Ark din București, peste 150 de specialiști în diferite arii culturale și artistice, reprezentanți ai instituțiilor publice, cadre didactice, artiști, designeri, meșteșugari, copii, părinți, elevi și studenți.

Continuare »

Încarc...
Publicat de Veronica Şerbănoiu in Ştiri
11 aprilie 2018
Comunitatea România Tradițiilor Creative invită publicul marți, 17 aprilie 2018, de la 18:30, în salonul Cerchez al Muzeului Național Cotroceni, la conferința cu titlul „Școala de trecut – educație nouă, teme de când lumea” despre educația secolului XXI. La întâlnirea vorbesc: Vintilă Mihăilescu, Teodor Frolu, Liviu Jicman, Bianca Toma, Alexandru Andrășanu, Ana Maria Goliav, Matei Câlția, Andreea Machidon, Adriana Scripcariu, Andrei Mihail și alți specialiști în domenii apropiate tradițiilor creative.

Continuare »

Încarc...
Publicat de Veronica Şerbănoiu in Ştiri
18 ianuarie 2018
Paradox Film revine cu o nouă producţie în cinematografele din ţară. Filmul documentar „Călugăriţele vrăjitoare” poate fi urmărit în București și în mai multe oraşe din ţară. Filmul este realizat de Marius Th. Barna, după un scenariu de Doina Ruşti. Un film ce aduce în faţa publicul imaginea epocii fanariote, o perioadă fascinantă a istoriei Ţărilor Române. Filmul documentar cuprinde interviuri extraordinare, realizate cu respondenţi din mai multe arii ştiinţifice, precum: sociologie, antropologie, psihologie. Un film realizat cu: Antoaneta Olteanu, Bogdan Popa, Vintilă Mihăilescu, Aurora Liiceanu, Eugen Negrici, Soralta Solcan. Imaginea este realizată de Sorin Gociu, iar coloana sonoră de Petru Mărgineanu.

Continuare »

Încarc...
Publicat de Veronica Şerbănoiu in Cinema, Ştiri
15 noiembrie 2017
Filmul documentar „Lovesc, deci exist” are premiera joi, 16 noiembrie 2017, la Cinema Eforie din capitală. Filmul, realizat de Marius Th Barna după scenariul lui Bogdan Ficeac, prezintă și decriptează situațiile sociale, mentalităţile, motivaţiile care determină o creştere a agresivităţii și a manifestărilor violente în contemporanietatea autohtonă. O multitudine de subiecţi vorbesc natural fie cu faţa, fie cu spatele, descoperind diferite situaţii, fiind film reflexiv, dramatic, dar uman: Mihaela Miroiu, Cristian Pârvulescu, Vintilă Mihăilescu, Oana Baluta, Dan Antonescu, Alfred Bulai, Costel Gâlcă, Dinu Guţu, Vasile Ernu, Smărăndoaica din Ferentari, Bulibaşa Tei, diferiţi deţinuţi, și mulți alţii.

Continuare »

Încarc...
Publicat de Veronica Şerbănoiu in Cinema, Ştiri