8 august 2017

Ioana Pârvulescu, noi traduceri în Europa

Romanul „Viaţa începe vineri” de Ioana Pârvulescu, distins cu Premiul Uniunii Europene pentru literatură, apărut deja în peste zece limbi europene, apare acum şi în limba slovenă la Editura Zalozba Pivec, în traducerea lui Ales Mustar şi este lansat, în prezenţa autoarei, la sfârşitul lunii august 2017.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...
 29 decembrie 2014

Viaţa începe vineri – în curs de apariţie în şapte ţări

Extrem de bine primit de critica literară, public şi presă, romanul „Viaţa începe vineri” de Ioana Pârvulescu a fost tradus, la scurt timp după apariţie, în limba suedeză şi a câştigat în 2013 Premiul Uniunii Europene pentru literatură. Bucurându-se de numeroase solicitări de publicare, bestsellerul va apărea curând în engleză, bulgară, maghiară, sârbă, croată, macedoneană şi albaneză, traduceri în alte limbi fiind în curs de contractare.

Personajele principale din „Viaţa începe vineri” sunt prinse în 2012 într-un nou roman, „Viitorul începe luni”.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 30 septembrie 2013

Ioana Pârvulescu, laureată a Premiului Uniunii Europene pentru Literatură 2013

Ioana Pârvulescu este laureata Premiului Uniunii Europene pentru Literatură în 2013. Premiul i-a fost acordat cunoscutei scriitoare şi eseiste pentru romanul „Viaţa începe vineri„, publicat în 2009 la Humanitas şi apărut în 2011 în limbă suedeză la prestigioasa editură Bonnierförlagen, în traducerea Jeanei Jarlsbo. Această distincţie literară aflată la a cincea ediţie se acordă anual şi recompensează cei mai buni romancieri în curs de afirmare din Europa. Anunţat la deschiderea Târgului de Carte de la Göteborg de Androulla Vassiliou, comisarul european pentru Educaţie, Cultură, Multilingvism şi Tineret, Premiul Uniunii Europene pentru Literatură este acordat de Comisia Europeană în cooperare cu Federaţia Europeană a Librariilor, Consiliul Scriitorilor Europeni şi Federaţia Editorilor Europeni.

Ceremonia de decernare se va desfăşura la Bruxelles pe 26 noiembrie 2013 în prezenţa comisarului european Androulla Vassiliou şi a unor importanţi reprezentanţi ai lumii literare, culturale şi politice.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...
 12 septembrie 2011

Scriitoarea Ioana Pârvulescu în turneu suedez

Scriitoarea Ioana Pârvulescu se va afla între 20 şi 23 septembrie 2011 într-un turneu în oraşele Stockholm şi Göteborg, cu ocazia lansării în limba suedeză a romanului său „Viaţa începe vineri”. Turneul este organizat de Institutul Cultural Român de la Stockholm şi cuprinde seminarii şi întâlniri cu cititorii la sediul institutului şi la Târgul de Carte Bok & Bibliotek de la Göteborg.

Marţi, 20 septembrie, de la ora 18:30, Ioana Pârvulescu se va întâlni cu cititorii la sediul ICR din Stockholm, unde autoarea va susţine un dialog cu Sara Danius, scriitor şi critic literar.

Joi, 22 septembrie, de la ora 16:00, Ioana Pârvulescu va participa împreună cu scriitoarea Sigrid Combüchen la seminarul „Două călătoare în timp”, moderat de Anne Swärd, iar vineri, 23 septembrie, de la ora 11:00, la un alt eveniment, împreună cu criticul literar Martin Lagerholm.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 11 mai 2011

Mai multă literatură română în Suedia

Bonnier, cel mai mare grup editorial suedez, înfiinţează o nouă editură, denumită 2244, specializată în literaturile din zona Mării Negre, în principal literatura română. Nou-înfiinţata editură va publica 8-10 titluri pe an, primele două titluri româneşti din oferta editorială fiind „Întoarcerea huliganului” de Norman Manea şi „Viaţa începe vineri” de Ioana Pârvulescu.

Unul dintre iniţiatorii editurii 2244 este Institutul Cultural Român de la Stockholm, a cărui colaborare cu grupul editorial Bonnier, începută cu câţiva ani în urmă, va continua şi pe viitor. ”Cu toate că a dat lumii mai mulţi laureaţi ai Premiului Nobel pentru Literatură, zona Mării Negre rămâne o pagină albă pentru majoritatea cititorilor suedezi. 2244 va schimba în sfârşit această percepţie” a declarat Dan Shafran, Directorul ICR Stockholm, presei suedeze.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 8 decembrie 2009

Viaţa începe vineri

Fragment în lectura lui Gabriel Liiceanu din „Cuvânt înainte” la volumul „Viaţa începe vineri” de Ioana Pârvulescu, apărut recent la Editura Humanitas

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

decembrie 2023
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii