7 mai 2013

Ultima fugară

Ultima fugarăEditura Polirom a publicat recent romanul „Ultima fugară” de Tracy Chevalier, traducere din limba engleză şi note de Ona Frantz.

Trasee secrete, case conspirative, pedepse sângeroase, ură şi răzbunare, iar pe dedesubt, ca un curent nestăvilit, dorinţa de libertate care ţine totul în mişcare. Aceasta este Calea Ferată Clandestină, o reţea secretă prin care negrii fugari ai Americii mijlocului de secol XIX sunt călăuziţi către libertate.
În acelaşi timp, de la est la vest se mişcă necontenit caravanele coloniştilor în căutarea unei vieţi noi. Iar la răspântie, chiar în colţii de sălbăticiune tânără ai acestei ţări zbuciumate, nimereşte Honor Bright, o tânără quakeriţă forţată să-şi părăsească Anglia natală.

Singură printre oameni străini de sânge şi de suflet, într-o comunitate religioasă ce denunţă răul, dar nu-şi poate apăra principiile, într-o Americă în care viitorul şi prosperitatea se clădesc pe umerii sclavilor, nevoită să mintă şi să înşele pentru a salva vieţi care nu întotdeauna pot fi salvate, Honor Bright trebuie să descopere unde se află salvarea: în legătura forţată cu trecutul sigur şi familiar ori în desprinderea dureroasă şi dificilă?

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

iulie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii