6 decembrie 2021

Another Day in America

Senzația momentului, Kali Uchis, și-a unit forțele cu megastarul latino, Ozuna, și a lansat piesa „Another Day in America”. Acest cântec face parte din coloana sonoră a filmului regizat de Steven Spielberg, „West Side Story”, ce are premiera pe 7 decembrie 2021.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 5 martie 2018

Feminismul a dominat Premiile Oscar 2018

Cea de-a 90-a ediție a Premiilor Oscar a fost găzduită cu întârziere, în luna martie, pentru a evita suprapunerea cu Jocurile Olimpice de iarnă. Comedianul Jimmy Kimmel a găzduit a doua oară consecutiv premiile, fiind prima persoană care face acest lucru de la Billy Crystal (în 1997 și 1998).

„The Shape of Water” a câștigat patru premii din 13 nominalizări, inclusiv Cel mai bun film și Cel mai bun regizor pentru Guillermo del Toro. „Dunkirk” a câștigat trei premii; „Blade Runner 2049”, „Coco”, „Darkest Hour” și „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri” au primit câte două premii fiecare.

Frances McDormand a câștigat premiul pentru Cea mai bună actriță în rol principal pentru „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri” și a insistat ca fiecare femeie nominalizată să o susțină de-a lungul serii în care s-au făcut declarații despre incluziune, prin care actorii cer la semnarea contractelor ca 50% din echipă și distribuție să fie diversă.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 9 ianuarie 2018

Premiile Globul de Aur 2018 în negru

Cea de a 75-a ediţie a Premiilor Globul de Aur, care a avut loc duminică, 7 ianuarie 2018, la Los Angeles, şi-a desemnat câştigătorii. Seth Meyers a fost pentru prima oară gazda ceremoniei. Oprah Winfrey a primit premiul Cecil B. DeMille Lifetime Achievement Award, iar actorul Gary Oldman a primit primul său Glob de Aur după o carieră de 40 de ani.

Filmul „The Shape of Water” a primit cele mai multe nominalizări, în număr de şapte, iar „Three Billboards Outside Ebbing, Missouri” a primit Globul de Aur pentru cel mai bun film la categoria dramă şi a devenit, alături de serialul „Little Big Lies”, câştigătorul serii, cu nu mai puţin de patru trofee. Printre premianţi s-au mai numărat Frances McDormand, Saoirse Ronan, James Franco, Nicole Kidman, Elisabeth Moss şi alţii.

Fiind prima mare ceremonie care a avut loc la Hollywood de la declanşarea scandalului care l-a avut în centru pe producătorul Harvey Weinstein, majoritatea invitaţilor au purtat ţinute negre, în semn de protest faţă de hărţuirea sexuală, dar şi de a milita pentru egalitatea dintre sexe, dreptul egal la muncă şi la remuneraţie.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 1 septembrie 2016

Marele Uriaş Prietenos

Talentele a doi dintre cei mai talentați povestitori din lume – Roald Dahl și Steven Spielberg – se combină pentru prima oară pentru a aduce pe marile ecrane iubita carte pentru copii „Marele Uriaș Prietenos” (“The BFG”), devenită o lucrare clasică a genului. Filmul are premiera în România pe 2 septembrie 2016.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 2 voturi
Încarc...
 30 august 2016

Nicole Cherry în „Marele Uriaş Prietenos”

Talentele a doi dintre cei mai reputați povestitori din lume – Roald Dahl și Steven Spielberg – se îmbină pentru prima oară pentru a aduce pe marile ecrane iubita carte pentru copii „Marele Uriaș Prietenos” („The BFG”), devenită o lucrare clasică a genului. Din 2 septembrie 2016 ecranizarea poate fi vizionată în cinematografe şi în versiunea în limba română. Nicole Cherry este cea care îşi împrumută vocea personajului principal, Sophie.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 29 februarie 2016

Când doi se „ceartă”, al treilea câştigă – la Oscar 2016

Cea de-a 88-a ediţiile a Premiilor Oscar a avut drept gazdă pentru a doua oară pe actorul Chris Rock, care a prezentat şi ceremonia din 2005.

Pelicula „The Revenant” („Legenda lui Hugh Glass”), regizată de Alejandro G. Inarritu, a primit 12 nominalizări, dar şi-a fructificat doar 3 premii (pentru Cel mai bun regizor, Cea mai bună cinematografie şi Cel mai bun actor în rol principal – Leonardo DiCaprio, primul său Oscar din carieră), pe când „Mad Max: Fury Road” a primit 10 nominalizări şi a obţinut 6 premii.

În discursul de mulţumire Leonardo DiCaprio atrage atenţia asupra faptului că „schimbările climatice sunt reale”, că 2015 a fost cel mai călduros an din istoria omenirii, gheţarii din nordul Canadei s-au topit în timpul filmărilor, aşa că echipa a fost nevoită să se mute la Polul Sud. Discursul său sancţionează corporaţiile care sunt marii poluatori, dar aduce un tribut şi populaţiilor indigene de pe tot globul.

„Spotlight” a constitut surpriza serii câştigând trofeul pentru Cel mai bun film, în defavoarea lui „The Revenant”. „Spotlight” spune povestea incredibilă, dar adevărată, a echipei Spotlight, constituită din câţiva jurnalişti de investigaţii de la Boston Globe, care au obţinut Premiul Pulitzer pentru cutremurătoarea lor dezvăluire, din 2002, privind muşamalizarea sistematică de către Biserica Catolică a numeroase acte de pedofilie comise de peste 70 de preoţi ai săi.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 2 voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

aprilie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii