15 iunie 2011

Festivalul şi Colocviul Internaţional „Zile şi Nopţi de Literatură”, ediţia a X-a, 2011 – la final

A zecea ediţie a Festivalului Internaţional „Zile şi Nopţi de Literatură”, organizat de Uniunea Scriitorilor din România la Neptun şi Mangalia în perioada 10–12 iunie 2011, s-a încheiat. Au participat peste şaizeci de scriitori, traducători, editori, critici şi redactori de presă literară, din ţară şi de peste hotare (Belgia, Franţa, Germania, Marea Britanie, Grecia, Israel, Italia, Muntenegru, Polonia Republica, Moldova, Rusia, Serbia, Slovenia şi SUA), acoperind întreaga arie de manifestare a culturii scrise.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...
 19 februarie 2008

Save as…

Save as…Miercuri, 20 februarie 2008, orele 17:00, Editura Paralela 45 îi invită pe iubitorii de poezie la Cărtureşti, pentru a lua parte la lansarea cărţii „Save as…” de Riri Sylvia Manor. La eveniment vor participa criticul literar Marius Chivu, scriitorii Dan Mircea Cipariu şi Ioana Ieronim, precum şi actriţa Monica Mihăescu.

„Sunt născută şi crescută în Bucureşti. Bucureştiul în care bunicul meu Hermann Zuckermann din Craiova – cerealist la Portul Cetate de pe malul Dunării – mi-a pus în mână primele cărţi şi m-a molipsit cu entuziasmul şi dragostea sa pentru limba română, pentru literatură şi pentru teatrul românesc. Bucureştiul în care, la nouă ani, am scris prima poezie dedicată minunatului meu bunic”, aşa se prezintă Riri Sylvia Manor cititorilor, la începutul volumului de versuri „Save as…”. Autoarea este o personalitate a medicinei oftalmologice israeliene, care nu uită să privească şi în interior, păstrând şi contactul cu spaţiul său natal.

Se decantează din creaţiile sale supratema timpului pustiitor, care „cotrobăie” prin buletine, care lasă în urmă amintiri despre casa bunicilor sau despre o dragoste aproape anonimă, de demult. Cu o puternică notă autobiografică, discursul liric al lui autoarei este, însă, atunci când experimentează, de o frapantă noutate.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

ianuarie 2023
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii