7 mai 2013

Ultima fugară

Ultima fugarăEditura Polirom a publicat recent romanul „Ultima fugară” de Tracy Chevalier, traducere din limba engleză şi note de Ona Frantz.

Trasee secrete, case conspirative, pedepse sângeroase, ură şi răzbunare, iar pe dedesubt, ca un curent nestăvilit, dorinţa de libertate care ţine totul în mişcare. Aceasta este Calea Ferată Clandestină, o reţea secretă prin care negrii fugari ai Americii mijlocului de secol XIX sunt călăuziţi către libertate.
În acelaşi timp, de la est la vest se mişcă necontenit caravanele coloniştilor în căutarea unei vieţi noi. Iar la răspântie, chiar în colţii de sălbăticiune tânără ai acestei ţări zbuciumate, nimereşte Honor Bright, o tânără quakeriţă forţată să-şi părăsească Anglia natală.

Singură printre oameni străini de sânge şi de suflet, într-o comunitate religioasă ce denunţă răul, dar nu-şi poate apăra principiile, într-o Americă în care viitorul şi prosperitatea se clădesc pe umerii sclavilor, nevoită să mintă şi să înşele pentru a salva vieţi care nu întotdeauna pot fi salvate, Honor Bright trebuie să descopere unde se află salvarea: în legătura forţată cu trecutul sigur şi familiar ori în desprinderea dureroasă şi dificilă?

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 1 august 2011

Bărbatul făcut din bucăţi

Bărbatul făcut din bucăţiEditura Polirom a publicat recent o traducere în premieră din opera lui David Lodge, cartea „Bărbatul făcut din bucăţi„, traducere din limba engleză şi note de Ona Frantz.

Bărbatul făcut din bucăţi” este o reconstituire, în egală măsură romanţată şi minuţios documentată, a existenţei şi per­sonalităţii lui H.G. Wells, scriitorul vizionar care a pus bazele literaturii science-fiction şi a influenţat conştiinţa socială a sfâr­şitului de secol XIX şi a începutului de secolul XX. Ţintuit la pat de un cancer în fază terminală în casa lui din Regent’s Park, scriitorul în vârstă de şaptezeci şi opt de ani îşi rememorează întreaga viaţă, întrebându-se dacă aceasta a fost un succes sau un eşec. David Lodge schiţează cu veridicitate şi naturaleţe inegalabile copilăria şi adoles­cenţa lui H.G. Wells în sânul unei familii care nu-i înţelege aspira­ţiile, începuturile carierei sale scriitoriceşti pline de succes, care îl propulsează în scurt timp în cele mai înalte cercuri literare şi politice, dar şi viaţa sa amoroasă tumultuoasă, marcată de cele două căsnicii şi de numeroasele sale legături extraconjugale. Cartea surprinde admirabil faţetele multiple ale personalităţii lui H.G. Wells, înfăţişându-ne portretul unui om sfâşiat de contradicţii pe cât de stranii, pe atât de profund umane.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

decembrie 2022
L Ma Mi J V S D
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii