31 martie 2020

Lupta cu Balaurul Covid-19 continuă

Înfloresc pomii, iar Soarele, Lumina Vieţii de pe mapamond, la toţi părinteşte ne zâmbeşte din cer. A sosit Primăvara mai devreme ca de obicei. Însă oamenii de pe Planeta Albastră, care acum devine tot mai Roşie, stau disperaţi, închişi în case. Şi totuşi, de la ferestre, o salută cu expresiunea tradiţională „Bine ai venit!”

Multe flori, lalele şi zambile, în sere şi pe câmpuri din Ţara Florilor şi de la noi s-au veştejit, neadmirate din cauza stării de urgenţă, deoarece chiar de la începutul anului 2020 întreaga lume, pe neprins de veste, a fost lovită de o mare nenorocire. Coronavirusul nechemat de nimeni e la putere. Namila coseşte zilnic fără nicio milă mii de vieţi omeneşti.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 10 august 2015

204.000 de citate

Căldură mare, monşer! Dar mergem înainte, ba chiar într-un mod interesant.

Am realizat câteva îmbunătăţiri la unele formulare de adăugare. Au mai mult o importanţă administrativă, dar ajută ca lucrurile să evolueze. De mai multe ori, facilităţi interesante au avut puse bazele cu luni înainte de astfel de îmbunătăţiri puţin vizibile.

Salutăm asumarea domnului Mihai Cucereavii, activ de mult timp pe Citatepedia, a rolului de moderator pentru limbile rusă şi ucraineană. Deja dumnealui a tradus interfaţa celor două secţiuni, a corectat câteva probleme şi a început să diversifice conţinutul. Nu că asta ar schimba ceva pe plan politic, dar este frumos în mod simbolic că două naţiuni în conflict sunt aduse astfel împreună printr-un gest cultural. De acum, oricine poate contribui la aceste secţiuni. Ne gândim în primul rând la utilizatorii din Republica Moldova, printre care se află mulţi cunoscători ai acestor limbi. Aşadar, sunteţi bineveniţi să participaţi!

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...
 5 noiembrie 2012

Lansarea cărţii „Staniştea proştilor”

În Sala cu Cămin a Uniunii Scriitorilor din Moldova a avut loc lansarea noului volum de epigrame intitulat “Staniştea proştilor”, ISBN 978-9975-51-345-6, editura “Pontos”, Chişinău, 136 pag., semnat de dr. în medicină Loghin Alexeev-Martin, conf. univ. la catedra de endocrinologie, USMF “N.Testemiţeanu”. La manifestarea culturală şi la aniversarea celor 75 de ani de la naştere au venit să-l susţină scriitori, actori, medici, prieteni şi rude ale omagiatului.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 18 aprilie 2011

Proprietatea intelectuală, la modul serios şi… umoristic

În apropierea Zilei Mondiale a Proprietăţii Intelectuale (26 aprilie), în aula Universităţii Pedagogice de Stat „Ion Creangă” din Chişinău a avut loc o întâlnire a colaboratorilor Agenţiei de Stat pentru Proprietatea Intelectuală a Republicii Moldova (AGEPI) cu studenţii şi profesorii acestei instituţii de învăţământ, scopul căreia a fost diseminarea informaţiei privind protecţia drepturilor de autor. Întâlnirea a fost organizată de către AGEPI şi catedrele de Limbă şi Literatură Română de la Facultatea de Litere.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 1 aprilie 2011

1 Aprilie – Ziua lui Pacală

În ajunul zilei de 1 Aprilie, la Biblioteca „Alba Iulia” din sectorul Buiucani al municipiului Chişinău a avut loc o serată de umor, organizată de conducerea bibliotecii şi Asociaţia Epigramiştilor din Moldova, la care au fost prezenţi studenţi de la diverse instituţii de învăţământ din capitală.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 4 voturi
Încarc...
 7 martie 2011

La pragul destăinuirii

În preajma Zilei de 8 Martie, la Biblioteca “Târgovişte” din sectorul Buiucani al municipiului Chişinău a avut loc lansarea cărţii de versuri “La pragul destăinuirii”, semnată de Tudor Gorgos, un matematician îndrăgostit de Poezie. La serată au venit să-l susţină prieteni şi pământeni, cei dragi sufletului, scriitori, medici, profesori, studenţi, liceeni.

tudor-gorgos.JPG

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 3 voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

aprilie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii