5 decembrie 2012

Motoare sfinte

„Motoare sfinte” („Holy Motors”) este un film greu de catalogat, ca mai toate filmele semnate Léos Carax. Site-urile de specialitate l-au trecut drept “dramă SF”. Însă n-am greşi cu nimic dacă l-am caracteriza drept hibrid între film noir, comedie, melodramă, SF, crime thriler, musical romance. O adevărată scrisoare de dragoste la adresa cinematografului. Filmul are premiera vineri, 7 decembrie 2012, la Cinema Studio (Bd. Magheru, 24), distribuit în România de Independența Film. Rulează în prima săptămână în București, la Cinema Studio, Movieplex Cinema Plaza, Cinema City Cotroceni, Grand Cinema Digiplex (Băneasa), Hollywood Multiplex, Cinema Union, și la Cluj, la Cinema City. Din 14 decembrie intră și în cinematografele Cityplex din Constanța și din Brașov.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 2 februarie 2012

Habemus Papam

Cel mai recent lungmetraj în regia lui Nanni Moretti a stârnit controverse virulente în rândul anumitor categorii de public datorită subiectului său destul de sensibil. Răvăşit de o criză acută de conştiinţă, recent alesul Papă refuză să îşi accepte public noul rol, se refugiază în lumea dinafara Vaticanului şi acceptă ajutorul unui psihanalist. Drama în cheie tragi-comică a fost prezentată în competiția oficială Cannes 2011, iar regizorul Nanni Moretti, considerat unul dintre cei mai de succes regizori italieni din ultima vreme, a fost desemnat să prezideze juriul ediţiei de anul acesta.

Distribuit în România de Independenţa Film, „Habemus Papam” poate fi vizionat în cinematografe de vineri, 3 februarie 2012, şi va rula la Cinema Studio, Hollywood Multiplex, Grand Cinema Digital Băneasa, Cinema City Controceni şi Cinema City Sun Plaza.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

iulie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii