12 ianuarie 2022

Recitaluri ale lui Emil Boroghină de Ziua Culturii Naționale

Teatrul Nottara anunță două recitaluri extraordinare ale actorului Emil Boroghină, dedicate Zilei Culturii Naționale.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 5 octombrie 2020

Paracliserul

Teatrul Odeon anunță a doua premieră a stagiunii 2020-2021 cu piesa „Paracliserul” de Marin Sorescu, care are loc pe 10 și 11 octombrie 2020, la Sala Studio, de la ora 19:00, cu Silvian Vâlcu, un spectacol de Cristina Giurgea.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 4 februarie 2020

The Time Is Now

Într-o hală readusă la viață, revitalizată pentru cultura și comunitatea artistică a Bucureștiului, în jurul Caietelor de Bune Practici Constructive pentru zonele istorice ale Capitalei – Catalog București, ARCEN invită bucureștenii, pe 7 februarie 2020, de la 19:30, la un experiment artistic, – „The Time Is Now” – dedicat imperativului momentului: refuzul de a abandona Bucureștiul în resemnare.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 21 august 2017

România la Târgul Internaţional de Carte de la Beijing

În perioada 23-27 august 2017 are loc cea de-a 24-a ediție a Târgului Internațional de Carte de la Beijing (BIBF), eveniment la care România este prezentă pentru a treia oară consecutiv cu un stand naţional organizat de Institutul Cultural Român, prin Centrul Național al Cărții și Institutul Cultural Român de la Beijing. România a participat pentru prima dată cu un stand de țară la Târgul Internațional de Carte de la Beijing (BIBF) în anul 2015, cu ocazia inaugurării Institutului Cultural Român din capitala Chinei, anul următor numărându-se printre invitaţii de onoare ai târgului, alături de celelalte țări central și est-europene.

Cu o tradiţie de peste 30 de ani, Târgul Internațional de Carte de la Beijing reuneşte timp de cinci zile vizitatori, editori, agenţi literari, distribuitori de carte, scriitori şi traducători, fiind dedicat atât publicului larg cât şi profesioniştilor din industria cărții. La ediţia din acest an participă 2407 expozanți din 86 de țări care prezintă celor 300.000 de vizitatori o ofertă de carte substanțială şi diversificată.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 2 voturi
Încarc...
 23 septembrie 2016

Premiul Marin Sorescu pe anul 2016 pentru Kristoffer Leandoer

Institutul Cultural Român de la Stockholm a decernat joi, 22 septembrie 2016, Premiul Marin Sorescu pe anul 2016. Ceremonia de decernare a avut loc la Târgul de Carte Bok & Bibliotek de la Göteborg. Laureatul din acest an este scriitorul, traducătorul şi criticul literar suedez Kristoffer Leandoer.

Motivaţia juriului este după cum urmează: „Pentru activitatea sa neobosită de impulsionare a climatului literar suedez. El a făcut aceasta atât prin propriile sale volume, scrise în mai multe genuri literare – poezie, romane, cărţi pentru copii -, ca introductor al literaturii continentale vechi şi contemporane – mai ales a celei franceze şi engleze -, cât şi în culegeri de eseuri, volume de traducere şi articole în ziare şi reviste. Cunoştinţele sale profunde, stilul său remarcabil, entuziasmul neabătut şi empatia sa fac din Kristoffer Leandoer un cât se poate de potrivit laureat al Premiului Marin Sorescu, un premiu destinat scriitorilor care desfiinţează graniţe şi creează locuri de întâlnire.”

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 15 august 2016

Ziua Limbii Române la Stockholm

Cu ocazia Zilei Limbii Române, Institutul Cultural Român de la Stockholm organizează, în colaborare cu Ambasada României în Regatul Suediei, miercuri 24 august 2016, la sediul său, un program dedicat unora dintre cele mai reprezentative nume ale literaturii române, traduse în suedeză. Evenimentul constă din lecturi din creațiile acestora, atât în limba română, cât şi în limba suedeză, în interpretarea actorilor Marius Manole şi Christian Fex. Prezentarea autorilor selectaţi este făcută de către Dan Shafran.

Autorii selectați, respectiv Ion Luca Caragiale, Urmuz, Mihail Sebastian, Norman Manea, Gabriela Adameşteanu, Mircea Cărtărescu, Varujan Vosganian, Gellu Naum, Marin Sorescu, Nichita Stănescu, Nina Cassian, Ioan Es. Pop, s-au născut în România, au scris sau scriu în limba română și au fost traduşi în limba suedeză.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

aprilie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii