21 noiembrie 2012

Constelaţii diamantine nr. 11/2012

Un nou număr al revistei de cultură „Constelaţii diamantine” a apărut. Se află, pentru cei care doresc să îl citească, în Biblioteca Citatepedia.

Numărul conţine multe versuri, dar mai ales o varietate de articole. Paginile sunt îmbogăţite cu picturile lui Tiziano Vacellio.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...
 18 iunie 2012

Constelaţii diamantine nr. 6/2012

Vara vine cu un nou număr al revistei de cultură „Constelaţii diamantine”. Acesta poate fi găsit, alături de cele anterioare, în Biblioteca Citatepedia.

De această dată avem parte de multă poezie, însoţită de câteva articole ample, totul fiind pigmentat cu picturi renascentiste din Ţările de Jos.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 22 august 2011

Constelaţii diamantine nr. 8/2011

Revista „Constelaţii diamantine” a lansat numărul 8 din 2011. Acesta a fost inclus în Biblioteca Citatepedia, fiind disponibil gratuit.

Deoarece este al doisprezecelea număr al publicaţiei, acesta e centrat pe aniversarea primului an, dar şi pe tematica activităţii publicistice în general. Ca de obicei, sunt acordate pagini importante pentru poezie, haiku şi epigramă.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 4 voturi
Încarc...
 5 februarie 2008

Oile Domnului (Satul electronic)

Începând cu piesa de teatru „Oile Domnului (Satul electronic)”, vom prezenta, într-un ritm lunar, integrala creaţiei dramaturgice semnată Valeriu Butulescu. Îi mulţumim autorului pentru faptul că ne-a acordat dreptul de a include cărţile sale în Biblioteca Citatepedia (în ediţii digitale, desigur).

„Oile Domnului (Satul electronic)” este a cincea piesă de teatru scrisă de Valeriu Butulescu şi una dintre cele mai de succes. Prima dată a fost publicată în 2001 sub forma unui volum cu acelaşi titlu, la Editura Polidava.

Piesa este una caracteristică pentru stilul lui Valeriu Butulescu, atât de cunoscut din aforismele sale: gânduri profunde, camuflate cu umor, aşteptând să fie descoperite prin implicarea personală a fiecăruia. Piesa conţine multe idei şi replici memorabile, uneori chiar aforistice.

Nu întotdeauna lectura unui scenariu e o plăcere, însă „Oile Domnului (Satul electronic)” este un deliciu chiar şi din acest punct de vedere. Umorul face parcurgerea textului vioaie, însă de multe ori simţi nevoia să te opreşti măcar o clipă pentru a medita (şi aici apare avantajul lecturii faţă de vizionarea spectacolului).

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 3 voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

decembrie 2022
L Ma Mi J V S D
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii