1 februarie 2016

Margaret Heffernan: De ce ar fi timpul să uităm de ierarhizarea muncii

Organizațiile sunt adesea conduse după „modelul supergăinii”, în care se pune accent și valoare pe angajații-vedetă care îi surclasează pe ceilalți. Și totuși, nu aceasta animează echipele cele mai performante. Omul de afaceri Margaret Heffernan face observația că ceea ce duce, în timp, la rezultate excepționale este coeziunea socială construită la fiecare pauză de cafea, cu fiecare ocazie în care un membru al echipei cere ajutorul altuia. Este o reformulare radicală a motivației noastre de a face cea mai bună treabă și a ceea ce înseamnă a fi lider. Căci, așa cum subliniază Heffernan, „Companiile nu au idei. Doar oamenii au.”

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 18 noiembrie 2013

Margaret Heffernan: Pericolul „orbirii intenţionate”

Gayla Benefield îşi făcea munca – până ce a descoperit un secret îngrozitor despre oraşul ei, unde rata mortalităţii era de 80 de ori mai mare decât oriunde în SUA. Când a încercat să spună oamenilor despre asta a aflat ceva şi mai şocant: Oamenii nu vroiau să ştie. Într-un talk, parte lecţie de istorie, parte chemare la acţiune, Margaret Heffernan demonstrează pericolul „orbirii intenţionate” şi laudă oamenii obişnuiţi ca Benefield, care sunt gata să vorbească. (Filmat la TEDxDanubia.)

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 18 octombrie 2012

Margaret Heffernan: Îndrăzneşte să nu fi de acord

Majoritatea oamenilor evită conflictul, dar după cum evidenţiază Margaret Heffernan, un dezacord benefic e cheia progresului. Ea descrie (câteodată contraintuitiv) cum cei mai buni parteneri nu sunt cei care gândesc la fel ca noi; ne arată că echipele de cercetare, relaţiile şi afacerile sănătoase permit oamenilor să fie în profund dezacord.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

februarie 2023
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii