18 noiembrie 2011

Premiile Festivalului Naţional de Epigramă şi Fabulă „Donici, cuib de-nţelepciune” 2011

Organizatorii au făcut publice rezultatele Concursului de epigramă şi fabulă „Donici, cuib de-nţelepciune” de la Chişinău, care în acest an nu a avut şansa să se transforme într-un festival de anvergură ca în anii precedenţi, dată fiind lipsa resurselor financiare. Rezultatele au fost aduse la cunoştinţă cu explicabilă întârziere, deoarece s-a tot sperat că sponsorii care au sprijinit anterior festivalul vor da curs rugăminţilor, însă n-a fost să fie. S-ar putea totuşi întâmpla ca festivalul să aibă loc până la finele acestui an – în acest caz premianţii şi invitaţii vor fi anunţaţi. În caz contrar, diplomele şi premiile vor fi înmânate câştigătorilor la un viitor festival organizat în România sau vor fi transmise prin colegii de club prezenţi la manifestare.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...
 26 mai 2010

Alb-Umor 2010

Prin amabilitatea domnului Laurenţiu Ghiţă, putem să vă aducem la cunoştinţă rezultatele concursului din cadru Festivalului Internaţional de Umor „Alb–Umor 2010!” Alba Iulia:

Epigrame

Tema „Podgoriile Albei”

Premiul I – Elis Râpeanu, Bucureşti
Premiul II – Nicolae Bunduri, Braşov
Premiul III – Vali Slavu, Aninoasa, jud. Hunedoara

Tema „Viitorul sună… bine”

Premiul I – Ion Diviza, Chişinău
Premiul II – Grigore Marian Dobreanu, Târgu Jiu, jud. Gorj
Premiul III – Grigore Chitul, Bistriţa

Tema „Şi cerneala e acidă”

Premiul I – Gheorghe Şchiop, Porumbacul de Jos, jud. Sibiu
Premiul II – Gheorghe Constantinescu, jud. Braşov
Premiul III – Ioan Grosu, Galaţi

Premiul special al juriului – Ioan Hănţulescu, Alba Iulia

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 2 voturi
Încarc...
 25 mai 2010

Festivalul Naţional de Epigramă „Cât e Buzăul de mare” – ediţia a XI-a

Festivalul Naţional de Epigramă “Cât e Buzăul de mare”, ediţia a XI-a, a început la 7 mai 2010, ora 17:00, în Sala de consiliu a Primăriei Buzău, situată într-o clădire monumentală, dată în folosinţă încă din anul 1903, în prezenţa epigramiştilor buzoieni şi a invitaţilor din ţară şi de peste Prut.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 2 voturi
Încarc...
 26 martie 2010

Despre ţapii epigramişti

Ce-aveţi domnilor cu ţapul?
L-aţi «cântat» fără de scrupul!

Ion Berghia – redactor şef al revistei Dor de Basarabia – a trimis un catren, prin e-mail, colegilor epigramişti pe care-i ştia că au asemenea adrese, catren dedicat lui Valerian Lică – redactor şef şi el dar al revistei Epigrama:

Catrenele noastre
Lui Valerian Lică

Ce creezi şi ce aştepţi!
Le-nvârteşte cu izbândă,
Ca apoi să ni le vândă
Nouă – unor ţapi… deştepţi.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 7 voturi
Încarc...
 25 ianuarie 2010

Anuarul epigramiştilor români – 2010

În anul 2005 am redactat, pentru uzul colegilor epigramişti, primul „Anuar al epigramiştilor români”, iar în anul 2007 un al doilea asemenea instrument important pentru uşurarea comunicării între cei ce scriu sau servesc în alt mod epigrama, locuind în ţara noastră sau oriunde pe Terra, precum Republica Moldova, Serbia, Statele Unite ale Americii, Germania ş.a.

Cel din urmă dintre anuarele menţionate a fost distins cu un premiu special la Festivalul „Eterne Epigramă” de la Cluj-Napoca, pentru înlesnirea comunicării între epigramişti, cenacluri şi mijloacele mass media interesate a publica epigrame.

Anul acesta – constatându-se că multe dintre datele privind epigramiştii s-au modificat şi că numărul lor s-a mărit – s-a purces la elaborarea unui „Anuar al epigramiştilor români – 2010” de către domnul ing. Nelu Vasile, precum şi a unui „Tabel cu adresele epigramiştilor de limbă română” de domnul ing. Laurenţiu Ghiţă, care vor apărea, credem, în primul trimestru al acestui an.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 1 iunie 2009

Festivalul Naţional de Epigramă „Cât e Buzăul de mare” 2009

Fascinaţi an de an de ofertele mereu surprinzătoare ale amfitrionilor buzoieni – Casa de cultură „Ion Caraion” (director Viorel Pietrăreanu) şi Cenaclul său de umor (preşedinte Mihai Sălcuţan), iată-ne ajunşi pe nesimţite la ediţia a X-a, jubiliară, a prestigiosului festival.
Întâlnirea din 2009 a debutat în forţă, în după-amiaza zilei de 8 mai, la Primăria Municipiului Buzău, unde au fost rostite cuvinte de bun venit şi adresate urări de succes festivalului, de către Mihai Sălcuţan, Viorel Pietrăreanu, viceprimarul Marcel Ciolacu şi preşedintele Uniunii Epigramiştilor din România, George Corbu, iar invitaţilor la festival şi gazdelor (organizatori, sponsori) li s-au acordat deopotrivă diplome în rang de „Distincţie aniversară”, „ca semn de preţuire şi de recunoaştere a sprijinului acordat de-a lungul anilor festivalului, mişcării epigramatice buzoiene şi afirmării sale în spaţiul cultural naţional”.

Discuţii

De la stânga: Mihai Sălcuţan, George Corbu, Viorel Pietrăreanu, Mihai Cimpoi, viceprimar mun. Buzău, viceprimar mun. Buzău, Ştefan Cazimir, Nicolae-Paul Mihail

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 2 voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

martie 2025
L Ma Mi J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii