12 aprilie 2022

Kaitlyn Sadtler și Elizabeth Wayne: Cum au fost create vaccinurile împotriva COVID-19 atât de repede

În secolul al XX-lea, majoritatea vaccinurilor au avut nevoie de peste un deceniu pentru a fi cercetate, testate și produse. Dar vaccinurile pentru COVID-19 au fost autorizate pentru utilizarea de urgență în mai puțin de 11 luni. Secretul din spatele acestei viteze este o tehnologie medicală care se dezvoltă de zeci de ani: vaccinul ARNm. Cum funcționează aceste vaccinuri revoluționare? Kaitlyn Sadtler și Elizabeth Wayne investighează știința din spatele tehnologiei ARNm. [Regia Igor Ćorić, Artrake Studio, narat de Bethany Cutmore-Scott, muzica de Nikola Radivojevic].

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 27 iulie 2021

Kaitlyn Sadtler & Heather J. Faust: De ce nu am vindecat artrita?

Durerile de spate și de cot și genunchii care pocnesc, atât de des întâlnite la oamenii în vârstă, nu sunt doar un semn de bătrânețe. În realitate, sursa acestei rigidități este prezentă și la tineri. Vinovatul este artrita, o problemă care afectează peste 90 de milioane de oameni doar în SUA. Ce face ca artrita să fie atât de răspândită și de ce nu am găsit un remediu pentru aceasta? Kaitlyn Sadtler și Heather J. Faust studiază acest lucru.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 10 decembrie 2019

Kaitlyn Sadtler: Corpul vs. implanturi

Pompele de insulină îmbunătățesc viața a milioane de oameni cu diabet din întreaga lume prin monitorizarea glicemiei, injectând insulină și prevenind nevoia constantă de testare a sângelui. Dar există o problemă: sunt temporare. Și nu doar pompele de insulină au această problemă, ci toate implanturile. De ce se întâmplă asta? Kaitlyn Sadtler explică cum reacționează sistemul imunitar la obiectele străine.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 7 mai 2019

Kaitlyn Sadtler: Cum ne putem învăța corpul să se vindece mai repede

Cum ar fi dacă noi am putea să ne ajutăm corpul să se vindece mai repede și fără cicatrici, asemenea lui Wolverine din X-Men? TED Fellow, Kaitlyn Sadtler muncește pentru a face din acest vis o realitate prin dezvoltarea a noi bio-materiale care ar putea schimba modul în care sistemul nostru imunitar răspunde la leziuni. În acest scurt discurs, ne prezintă modurile diferite prin care aceste produse ar putea ajuta la regenerarea corpului.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

ianuarie 2023
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii