10 iunie 2022

Iseult Gillespie: Mitul japonez al ratonului păcălici

Pe drumurile prăfuite ale unui sătuc, un negustor ambulant își vindea cu greu marfa. În timp ce rătăcea pe la marginea orașului sperând să găsească niște clienți noi, auzi un țipăt ascuțit venind dinspre marginea pădurii. Urmând țipetele către sursă, descoperi un tanuki capturat. Iseult Gillespie detaliază mitul japonez al acestei creaturi care își schimbă forma. [Regia: Anna Samo, relatare: Bethany Cutmore-Scott, muzica: Bamm Bamm Wolfgang & Gavin Dodds].

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 20 mai 2022

Iseult Gillespie: Dragoste vs. onoare, mitul irlandez al trădării lui Diarmuid

Gráinne, prințesa din Tara și viitoare mireasă, era furioasă. Credea că era logodită cu un tânăr soldat, curajos și suficient de isteț pentru a fi pe măsura ei. Dar curând a realizat că îi fusese promisă lui Fionn, un războinic mult trecut de floarea vârstei. Nedorind să accepte această insultă, Gráinne s-a hotărât să se răzbune înainte de nuntă. Iseult Gillespie povestește mitul furiei lui Fionn. [Regia de Efa Blosse-Mason, narațiunea de Jack Cutmore-Scott, muzica de Stephen Larosa].

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 4 februarie 2022

Iseult Gillespie: De ce ar trebui să o citiți pe Flannery O’Connor?

Flannery O’Connor a scris povești despre înstrăinați, impostori și inadaptați puși pe scena lumii pe care o cunoștea cel mai bine: sudul Americii. Ea era un maestru al grotescului, însă creația sa a depășit limitele ridicolului și groaznicului pentru a dezvălui varietatea și nuanța firii umane. Iseult Gillespie explorează modul în care lumile fictive mereu surprinzătoare ale lui O’Connor continuă să atragă cititori decenii mai târziu. Lecție de Iseult Gillespie, regia Anton Bogaty.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 21 ianuarie 2022

Iseult Gillespie: De ce ar trebui să o citiți pe Sylvia Plath?

Sub privirea ei ageră și stiloul său, Sylvia Plath a transformat obiectele comune în imagini bântuitoare: „o nouă statuie într-un muzeu răcoros”, o umbră în oglindă, o bucată de săpun. Perspectivele ei uimitoare și limbajul ei ferm a făcut-o pe Plath un standard important pentru cititorii ce-și doreau să rupă liniștea referitor la probleme legate de traumă, frustrare și sexualitate. Iseult Gillespie ne povestește de ce scrierile lui Plath continuă să captiveze. Lecție de Iseult Gillespie, regie de Sarah Saidan.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 7 ianuarie 2022

Iseult Gillespie: Umorul sarcastic al lui Jane Austen

Fie că descrie certuri familiale, declarații de dragoste discrete sau bârfe picante, opera lui Jane Austen deseori pare că e scrisă special pentru voi. Sarcasmul și insolența sa jucăușă impregnează spiritul eroinelor sale, ale căror ton de conversație îmbie la conspirație. Iseult Gillespie explorează satira socială vicleană și umorul sarcastic al lui Jane Austen. Lecție de Iseult Gillespie, regie de Compote Collective.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 3 decembrie 2021

Iseult Gillespie: De ce ar trebui să citiți „Hamlet”?

„Cine-i acolo?” Șoptită din întuneric, această întrebare începe o istorie de conspirație, dezamăgire și ambiguitate morală. Și într-o piesă unde toți tăinuiesc ceva, răspunsul acesteia nu e atât de simplu. Scrisă de William Shakespeare, „Hamlet” descrie personajul său eponim bântuit de trecut, dar stăpânit de viitor. Iseult Gillespie se adâncește în umanitatea și tragedia lui Hamlet. Lecție de Iseult Gillespie, regie de Lucy Animation Studio.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

februarie 2023
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii