4 februarie 2022

Iseult Gillespie: De ce ar trebui să o citiți pe Flannery O’Connor?

Flannery O’Connor a scris povești despre înstrăinați, impostori și inadaptați puși pe scena lumii pe care o cunoștea cel mai bine: sudul Americii. Ea era un maestru al grotescului, însă creația sa a depășit limitele ridicolului și groaznicului pentru a dezvălui varietatea și nuanța firii umane. Iseult Gillespie explorează modul în care lumile fictive mereu surprinzătoare ale lui O’Connor continuă să atragă cititori decenii mai târziu. Lecție de Iseult Gillespie, regia Anton Bogaty.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 21 ianuarie 2022

Iseult Gillespie: De ce ar trebui să o citiți pe Sylvia Plath?

Sub privirea ei ageră și stiloul său, Sylvia Plath a transformat obiectele comune în imagini bântuitoare: „o nouă statuie într-un muzeu răcoros”, o umbră în oglindă, o bucată de săpun. Perspectivele ei uimitoare și limbajul ei ferm a făcut-o pe Plath un standard important pentru cititorii ce-și doreau să rupă liniștea referitor la probleme legate de traumă, frustrare și sexualitate. Iseult Gillespie ne povestește de ce scrierile lui Plath continuă să captiveze. Lecție de Iseult Gillespie, regie de Sarah Saidan.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 7 ianuarie 2022

Iseult Gillespie: Umorul sarcastic al lui Jane Austen

Fie că descrie certuri familiale, declarații de dragoste discrete sau bârfe picante, opera lui Jane Austen deseori pare că e scrisă special pentru voi. Sarcasmul și insolența sa jucăușă impregnează spiritul eroinelor sale, ale căror ton de conversație îmbie la conspirație. Iseult Gillespie explorează satira socială vicleană și umorul sarcastic al lui Jane Austen. Lecție de Iseult Gillespie, regie de Compote Collective.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 3 decembrie 2021

Iseult Gillespie: De ce ar trebui să citiți „Hamlet”?

„Cine-i acolo?” Șoptită din întuneric, această întrebare începe o istorie de conspirație, dezamăgire și ambiguitate morală. Și într-o piesă unde toți tăinuiesc ceva, răspunsul acesteia nu e atât de simplu. Scrisă de William Shakespeare, „Hamlet” descrie personajul său eponim bântuit de trecut, dar stăpânit de viitor. Iseult Gillespie se adâncește în umanitatea și tragedia lui Hamlet. Lecție de Iseult Gillespie, regie de Lucy Animation Studio.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 15 noiembrie 2021

Iseult Gillespie: Rezistența studențească secretă anti-Hitler

În 1943, aeronavele Alianței au distribuit zeci de mii de pliante peste Germania Nazistă. Pliantele îndemnau cititorii să lupte cu tărie pentru viitor și să nu își piardă niciodată speranța. Chemarea lor la arme a fost auzită în case și companii, iar mesajul lor a ajuns până în lagărele de concentrare. Pliantele erau semnate: Trandafirul Alb. Iseult Gillespie detaliază povestea mișcării de rezistență. Lecție de Iseult Gillespie, regizat de WOW-HOW Studio.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 5 noiembrie 2021

Iseult Gillespie” De ce ar trebui să citiți „Kafka pe țărmul mării”?

Fiind disperat să scape de tatăl tiranic și blestemul familiei pe care-l simte sortit să-l repete, tânărul protagonist al lui Haruki Murakami își ia numele de „Kafka”, după autorul său preferat, și evadează de acasă. Astfel începe „Kafka pe țărmul mării”, o enigmă literară epică plină de călătorii în timp, istorii ascunse și lumi magice de dincolo. Iseult Gillespie se adâncește în romanul surprinzător și ciudat al lui Murakami. Lecție de Iseult Gillespie, regie de Cabong Studios.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

mai 2022
L Ma Mi J V S D
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii