9 decembrie 2021

Ilan Stavans: De ce ar trebui să citiți „Don Quijote”?

Încălecându-și calul firav, Don Quijote atacă o armată de giganți. E datoria sa să înfrângă aceste namile în numele scumpei sale Dulcinea. Dar există o problemă: giganții sunt doar niște mori de vânt. Ce anume face să fie apreciată această poveste a unui cavaler stângaci, dar totuși curajos? Ilan Stavans investighează. Lecție de Ilan Stavans, regie de Avi Ofer.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 19 noiembrie 2021

Ilan Stavans: Ficțiunile magice și matematice ale lui Jorge Luis Borges

Cum ar fi să aveți o memorie nelimitată? Poate fi găsit sensul vieții într-o bibliotecă infinită? Timpul reprezintă un labirint sau un singur moment? Jorge Luis Borges a explorat aceste întrebări despre infinit în multe din operele sale. Colecția sa de eseuri, poeme și povestiri au inovat stilul literar cunoscut drept realismul magic; fiecare numărând doar câteva pagini. Ilan Stavans pătrunde în lumea lui Borges. Lecție de Ilan Stavans, regie de Aim Creative Studios.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 8 octombrie 2021

Ilan Stavans: Cine decide ce se află în dicționar?

Deși conceptul de dicționar exista încă din vremea civilizațiilor antice, primul dicționar englez a fost publicat abia în 1604. În secolele ce au urmat, multe alte dicționare au fost scrie de autori individuali care au ales ce sa excludă și să includă, însă cei mai mulți au devenit repede învechiți. Un lexicon de secol XIX a avut o soartă diferită. Ilan Stavans se afundă în istoria Webster’s Dictionary. [Regizat de Lisa LaBracio, narat de Addison Anderson, muzică de Salil Bhayani].

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 6 decembrie 2019

Ilan Stavans: Romantism și revoluție – poezia lui Pablo Neruda

Un romantic și un revoluționar, Pablo Neruda a fost unul dintre cei mai iubiți poeți ai secolului al XX-lea, dar și unul dintre cei mai accesibili și controversați. Originar scrise în spaniolă, poeziile lui se folosesc adesea de un limbaj direct și de experiențe obișnuite pentru a crea un efect îndelungat. Ilan Stavans urmărește viața și moștenirea poetului cilian.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

februarie 2023
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii