10 octombrie 2016

Bucureştiul literar. Şase lecturi posibile ale oraşului

Librăria Humanitas de la Cişmigiu organizează marţi, 11 octombrie 2016, de la ora 19:00, lansarea volumului „Bucureştiul literar. Şase lecturi posibile ale oraşului” de Andreea Răsuceanu. La eveniment vorbesc, alături de autoare, Mircea Cărtărescu, Dan C. Mihăilescu şi Marius Chivu.

invit-buclit-11oct2016

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 26 iunie 2014

Toate bufniţele – în germană

Institutul Cultural Român din Berlin a prezentat romanul lui Filip Florian „Toate bufniţele” publicului berlinez pe data 14 mai 2014, la sediul Literaturhaus Berlin, avându-i ca invitați pe scriitorul Filip Florian şi pe traducătorul Georg Aescht. În urma acestei seri literare, editura germana Matthes & Seitz, prezentă la eveniment, a decis să includă romanul lui Filip Florian în planul editorial al anului viitor şi să publice acest roman în traducerea lui Georg Aescht în 2015.

Este pentru a treia oară când această editură de renume din Germania publică un autor român, după „Cuvinte din exil” de Norman Manea şi romanul „Sexagenara şi tânărul” de Nora Iuga. Editura Matthes & Seitz, specializată în publicarea de cărţi de literatură, ştiinţă şi eseu, a fost înfiinţată în anul 1977 la Berlin şi numără în prezent peste 10.000 de titluri publicate.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 29 mai 2012

Noaptea Literaturii Europene 2012

Pe 30 mai 2012, zece institute culturale propun o selecţie de literatură tradusă din nouă limbi şi publicată în română, şi au invitat autori, actori, personalităţi media, care timp de trei ore îi vor purta pe participanţi prin fascinantul univers al literaturii contemporane. Fundaţia Löwendal (Piața Gh. Cantacuzino nr.1, lângă Parcul Ioanid) găzduieşte acest eveniment de la ora 20:30 până la ora 23:30, chiar în seara în care se deschide Târgul de carte Bookfest, prilej cu care autori importanţi invitaţi la Târg vor trece pragul Nopţii Literaturii de la Bucureşti.

Noaptea Literaturii Europene este un proiect cultural susținut de Rețeaua Europeană a Institutelor Naționale de Cultură (EUNIC), a cărui ediție din 2011 s-a desfășurat în 20 de orașe din 16 țări. Noaptea Literaturii are trei elemente-cheie: literatură contemporană, citită de personalităţi din diferite domenii, în spaţii atipice special selectate pentru o anumită noapte din an. Pe 30 mai 2012, are loc la Bucureşti prima ediţie a Nopţii Literaturii, în organizarea a zece institute culturale membre ale clusterului EUNIC şi sub coordonarea Institutului Cultural Român.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 14 martie 2012

Scriitori români invitaţi la Târgul de Carte de la Leipzig 2012

Ca în fiecare an, Institutul Cultural Român din Berlin asigură participarea unor scriitori români importanţi la unul din cele mai prestigioase saloane internaţionale de carte, Târgul de Carte de la Leipzig (15-18 martie 2012), în cadrul forumului EUNIC „Kleine Sprachen, große Literaturen”, organizat împreună cu celelalte institute culturale şi secţii culturale ale ambasadelor din Berlin.

Scriitorul invitat anul acesta este Ovidiu Nimigean, care va citi din romanul său „Rădăcina de bucsau”, în data de 17 martie 2012, într-o lectură comună, alături de alţi doi cunoscuţi autori europeni, Jaroslav Rudiš din Cehia şi Panos Ioannides din Cipru.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 2 voturi
Încarc...
 2 februarie 2009

„Degete mici” de Filip Florian a apărut şi în limba poloneză

„Degete mici” de Filip Florian a apărut şi în limba polonezăRomanul „Degete mici” de Filip Florian a apărut în limba poloneză la editura Czarne, în traducerea lui Szymon Wcisło, cu titlul Małe Palce.

„Kleine Finger”, varianta în limba germană a romanului „Degete mici”, a fost publicată, în traducerea lui Georg Aescht, la prestigioasa editură Suhrkamp. Romanul a mai apărut în limba maghiară la Magvetö Publishing House Ltd, în traducerea lui Karácsony Zsolt, cu titlul „Kisujjak”. Urmează să apară şi versiunea americană, la Harcourt Publishing House, precum şi cea slovenă, la editura Didakta, anul acesta.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 11 decembrie 2008

„Degete mici” în presa germană

Romanul „Degete mici” de Filip Florian continuă să stârnească interesul presei străine. „Kleine Finger”, varianta în limba germană a romanului, a fost publicată recent în Germania, în traducerea lui Georg Aescht. Pe data de 8 decembrie 2008, a apărut o cronică elogioasă în prestigiosul cotidian bavarez Sueddeutsche Zeitung.

Printre altele, în cronică se spune: „O carte cu intrigă poliţistă, din lumea arheologiei, un roman politic şi un debut uimitor: românul Florian Filip vrea să elibereze literatura de îndatorirea de oferi mărturii”. Şi se adaugă: „Idealul său nu este descoperirea adevărului ascuns în spatele unor adevăruri incomplete care circulă. Idealul lui este eliberarea literaturii de îndatorirea istorică de a aduce mărturii. El nu vrea să relateze lucruri care servesc aflării adevărului, ci numai ceea ce el consideră că merită să fie povestit”.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

octombrie 2022
L Ma Mi J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii