9 octombrie 2017

Câştigătorii Festivalului Internaţional al Aforismului

Festivalul Internaţional al Aforismului, a cărui primă ediţiei s-a desfăşurat în zilele de 5-6 octombrie 2017 la Tecuci, este iniţiat şi coordonat de cunoscutul, în ţară şi străinătate, aforist tecucean Vasile Ghica şi organizat de către acesta şi de Fundaţia Pelin, condusă de tecuceanul Eugen Doru Pelin, cu sprijinul Primăriei Municipiului Tecuci. Prezenţa academicienilor Naji Naaman şi Nicolae Dabija, redactorul-şef de la revista-fanion „Literatura şi Arta” din Chişinău, a atras atenţia publicului şi presei locale. Cei doi au fost preşedinţii de onoare ai acestei ediţii.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 13 voturi
Încarc...
 21 septembrie 2017

Programul Festivalului Internaţional al Aforismului

Primăria municipiului Tecuci şi Fundaţia Pelin invită pe toţi cei interesaţi să participe la manifestările desfăşurate în cadrul Festivalului Internaţional al Aforismului, ediţia 2017, care se desfăşoară în perioada 5-6 octombrie 2017, în sala Ateneu a Fundaţiei Pelin din Tecuci, str. 1 Decembrie 1918, nr. 60. Oaspeţii de seamă ai Festivalului sunt acad. Naji Naaman şi acad. Nicolae Dabija, iar iniţiatorul şi coordonatorul proiectului este prof. Vasile Ghica.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 4 februarie 2014

Valeriu Butulescu publicat în limba bască

„Urtero igarotzen dugu, oharkabean, gure heriotzaren eguna.” Aşa începe cea mai tânără versiune a cărţii „Oaze de nisip”, aceea în limba bască. Excelentul aforism „În fiecare an trecem nepăsători prin ziua morţii noastre.” a fost ales de traducător pentru a deschide seria celor 707 din cele mai reuşite aforisme semnate de Valeriu Butulescu.

Hareazko Oasiak

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 13 voturi
Încarc...
 29 septembrie 2011

Cartea lui Valeriu Butulescu s-a lansat la Torino

Valeriu Butulescu „recidivează”: i-a apărut a doua carte în Italia. Este vorba de „Oasi di sabbia”, un volum consistent (aproape o mie de aforisme) traduse în italiană de Alina Breje şi publicate de editura „Genesi” din Torino. Cu nouă ani în urmă i s-a mai publicat, tot în Peninsulă, volumul „Aforismi” la editura „Agora” din Belluno.

Noua carte este apreciată, atât de mediile culturale torineze, cât şi de presa de limbă română din Italia, tot mai numeroasă în această ţară. Autorul a fost invitat vineri, 23 august 2011, la lansarea ce a avut loc la Torino şi a onorat invitaţia. Cartea a fost prezentată de scriitorul italian Fabrizio Caramagna şi de traducătoarea Alina Breje, iar Valeriu Butulescu a vorbit la eveniment despre aforistica românească.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 9 voturi
Încarc...
 26 septembrie 2011

Simona Enache – Aforismul în Italia

Citatepedia are bucuria să anunţe în premieră apariţia primei cărţi a celei mai active colaboratoare a sa – ţinând cont şi de partea internaţională: Simona Enache. Într-un fel, e o încununare a activităţii sale din ultimii ani în slujba aforisticii, a formelor literare scurte în general. Este vorba despre „Aforismul în Italia – Antologia Premiului Torino in Sintesi”, volum bilingv în română şi italiană, traducere de Simona Enache.

Cu această ocazie, ne-a acordat un interviu despre carte şi despre aforistica italiană, pe care o cunoaşte deja foarte bine.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 78 voturi
Încarc...
 16 iunie 2011

Două noi cărţi de Valeriu Butulescu, în sârbă şi italiană

Ne-au parvernit, simultan, pe e calea internetului, două ştiri îmbucurătoare pentru cultura Văii Jiului. Şi nu numai. Două noi apariţii editoriale ale aforismelor lui Valeriu Butulescu.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 14 voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

aprilie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii