23 mai 2018

Ce ne spun neuroştiinţele despre creierul nostru

Sâmbătă, 26 mai 2018, la ora 17:00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, suntem atrași în lumea creierului de două cărți ale specialistului în neuroștiințe David Eagleman, „Creierul. Povestea noastră” (traducere de Elena Ciocoiu) și „Incognito” (traducere de Ovidiu Solonar). Viețile secrete ale creierului, publicate la Editura Humanitas, în colecția de știință. Urmează un dialog între prof. dr. Leon Zăgrean, șeful Catedrei de Fiziologie a Univeristății de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București, prof. univ. Alexandru Babeș, Facultatea de Biologie, Universitatea București, și Vlad Zografi, coordonatorul colecției de știință a Editurii Humanitas. Discuția este moderată de Corina Negrea, realizator de emisiuni de știință la Radio România Cultural.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 17 octombrie 2017

Clara Haskil – lansare de carte şi conferinţă de presă

Sâmbătă, 21 octombrie 2017, la ora 12:00, Editura Humanitas și organizatorii Festivalului Internațional Clara Haskil le dau întâlnire melomanilor și iubitorilor de carte din București în Librăria Humanitas de la Cișmigiu pentru un dublu eveniment. Este vorba despre lansarea celei mai cunoscute biografii a Clarei Haskil, cartea semnată de muzicologul francez Jérôme Spycket, apărută, după 30 de ani, într-o nouă traducere la Editura Humanitas, și de conferința de presă dedicată ediției din acest an a Festivalului Internațional Clara Haskil (27–29 octombrie 2017, Sala Thalia a Filarmonicii din Sibiu). La eveniment sunt prezenți: Alina Azario, pianistă și director artistic al Festivalului Clara Haskil, Cristina Comandașu, redactor-șef Radio România Muzical, Dan Dediu, compozitor, pianist și muzicolog, și Vlad Alexandrescu, specialist în filosofia și istoria ideilor. Publicată în condiții grafice excelente și într-o nouă traducere semnată de Lidia Dumitru, Elena Ciocoiu și Adina Cobuz, cartea lui Jérôme Spycket este lansată în toamna aceasta și în alte orașe din țară.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 10 mai 2016

Un ceas pentru arta lui Brâncuși

Muzeul Naţional de Artă al României îi invită pe iubitorii de artă să participe vineri, 13 mai 2016, de la ora 17:30, la „Un ceas pentru artă”, o vizită cu ghidaj gratuit în expoziţia „Brâncuși. Forme în alb și negru” deschisă în Sălile Kretzulescu. Prezentarea durează o oră şi este susţinută de Elena Ciocoiu, specialist în istoria artei.

expo Brancusi

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 5 august 2015

Nicolae Tonitza – Fiul pădurarului

Muzeul Naţional de Artă al României organizează sâmbătă, 8 august 2015, de la ora 12:00, în cadrul programului „Opera sub clar de… lupă”, o întâlnire în cadrul expoziţiei „Comori de artă din Colecţia Ion Chiricuţă”. Cu această ocazie, puteţi asista la o prezentare în detaliu a lucrării „Fiul pădurarului” de Nicolae Tonitza. Programul este susţinut de Elena Ciocoiu, specialist în istoria artei.

Tonitza

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 18 iunie 2015

Comori de artă din Colecţia Ion Chiricuţă

Muzeul Naţional de Artă al României organizează marţi, 23 iunie 2015, de la ora 17:30, o vizită cu ghidaj gratuit în expoziţia „Comori de artă din Colecţia Ion Chiricuţă”, deschisă la Muzeul Colecţiilor de Artă (Calea Victoriei nr. 111). Prezentarea este susţinută de Elena Ciocoiu, specialist în istoria artei.

Comori de arta din Colectia Ion Chiricuta

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

ianuarie 2025
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii