3 noiembrie 2021

Romania Rocks 2

După o premieră răsunătoare în toamna anului trecut, Festivalul literar româno-britanic „Romania Rocks” revine la Londra pentru o nouă ediție efervescentă, în perioada 3-9 noiembrie 2021. Creat de Institutul Cultural Român din Londra şi beneficiind de susținerea European Literature Network, „Romania Rocks 2” este unul dintre cele mai importante evenimente literare româneşti ale anului din capitala britanică.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 6 iulie 2021

Primul roman – concurs de debut literar

Editura Litera, în parteneriat cu Idea::Bank România, organizează concursul de debut literar „Primul roman”. Scriitorii talentați, dar aflați încă la început de drum, sunt invitați să participe la concurs. având astfel ocazia ca manuscrisele să le fie citite de prestigioși scriitori români și critici literari, precum Doina Ruști, Radu Aldulescu, Cristina Bogdan, Mihai Ene.


SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 26 iunie 2018

Doina Ruşti la Festivalul literar al Sardiniei de la Gavoi

În perioada 28 iunie – 1 iulie 2018, scriitoarea Doina Ruşti şi traducătorul şi profesorul Roberto Merlo participă la cea de a XV-a ediţie a Festivalului literar al Sardiniei de la Gavoi. Sâmbătă, 30 iunie 2018, la ora 17:30, în spaţiul „Alte perspective” din Piaţa Mesu Bidda, Doina Ruşti participă, alături de scriitorul Omar di Monopoli şi de Roberto Merlo la un eveniment literar prezentat de Simonetta Bitasi.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 18 ianuarie 2018

Călugăriţele vrăjitoare

Paradox Film revine cu o nouă producţie în cinematografele din ţară. Filmul documentar „Călugăriţele vrăjitoare” poate fi urmărit în București și în mai multe oraşe din ţară. Filmul este realizat de Marius Th. Barna, după un scenariu de Doina Ruşti. Un film ce aduce în faţa publicul imaginea epocii fanariote, o perioadă fascinantă a istoriei Ţărilor Române. Filmul documentar cuprinde interviuri extraordinare, realizate cu respondenţi din mai multe arii ştiinţifice, precum: sociologie, antropologie, psihologie. Un film realizat cu: Antoaneta Olteanu, Bogdan Popa, Vintilă Mihăilescu, Aurora Liiceanu, Eugen Negrici, Soralta Solcan. Imaginea este realizată de Sorin Gociu, iar coloana sonoră de Petru Mărgineanu.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...
 29 martie 2017

Final Frontier 2017

La sfârşit de săptămână, pe 1 și 2 aprilie 2017, are loc ediția cu numărul șase a singurului târg de carte SF&Fantasy din țară: Final Frontier. Iubitorii de carte sunt aşteptaţi la Centrul Cultural Casa Artelor (B-dul Mircea Vodă nr.5, sector 3, Bucureşti), partenerul principal al evenimentului, sâmbătă și duminică de la 11:00 la 19:00.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 1 octombrie 2015

FestLIT Cluj 2015

Muzeul de Artă Cluj-Napoca (MACN), instituţie publică de interes judeţean, care funcţionează în subordinea Consiliului Judeţean Cluj, în parteneriat cu Filiala Cluj a Uniunii Scriitorilor din România, invită publicul duminică, 4 octombrie 2015, cu începere de la ora 10:00, la deschiderea festivă a celei de-a doua ediţii a Festivalului Naţional de Literatură „FestLIT Cluj 2015”, în continuarea căreia se desfăşoară în ambianţa generoasă a Sălii Tonitza „Rondul de gală al scriitorilor invitaţi” şi vernisajul expoziţiei „Irina Petraş: Locuiri provizorii”. Evenimentele găzduite de Muzeul de Artă Cluj-Napoca se bucură de onoranta prezenţă a domnului dr. Ioan Vulpescu, Ministrul Culturii.

FestLit Cluj 2015

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

aprilie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii