28 iulie 2020

Dan Kwartler: Cât de repede se poate produce un vaccin?

Când un nou patogen apare, corpurile și sistemele noastre de sănătate devin vulnerabile. Și când acest patogen cauzează o pandemie, trebuie găsit un vaccin cât mai repede pentru a oferi imunitate generală cu pierderi minime de vieți. Așadar, cât de repede se poate produce un vaccin când este nevoie urgentă de el? Dan Kwartler descrie cele trei etape necesare pentru crearea unui vaccin.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 9 iunie 2020

Dan Kwartler: Din ce cauză apar durerile de cap?

În Grecia antică, cel mai cunoscut remediu pentru o durere de cap de lungă durată era să faci o mică gaură în craniu, pe unde să se scurgă sângele presupus ca fiind infectat. Din fericire, medicii de azi nu recurg la instrumente dure pentru a trata durerile de cap, dar avem încă multe de învățat despre această boală veche. Dan Kwartler împărtășește cu noi ceea ce știm (și nu știm) despre durerile de cap.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 20 martie 2020

Dan Kwartler: De ce ar trebui să citești „Dune” de Frank Herbert?

O mamă cu fiul său călătoresc printr-un deșert infinit. Fiind îmbrăcați cu costume speciale pentru a disipa căldura și a recicla transpirația, călătorii nu își fac griji că ar putea muri de sete. Teama lor e mult mai mare. Dintr-o dată, sunetul deșertului e înăbușit de un șuierat puternic: o colină de nisip lungă 400 de metri iese din solul deșertului și se îndreaptă spre ei. Aceasta e lumea din „Dune”. Dan Kwartler ne povestește această poveste epică.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 10 septembrie 2019

Dan Kwartler: Ce cauzează insomnia?

Ce te ține treaz în miez de noapte? Gânduri profunde? Entuziasm pentru o călătorie importantă? Stresul legat de treburi neterminate? Dar dacă ceea ce te ține treaz ar fi chiar stresul provocat de frica de nesomn? Acest cerc vicios aparent fără rezolvare este cauza insomniei. Deci ce anume este insomnia? Există moduri de a stopa acest ciclu? Dan Kwartler explică știința din spatele insomniei. Lecție de Dan Kwartler, animație de Sharon Coleman.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

martie 2024
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii