21 martie 2017

Comedia Remix

Institutul Cultural Român din New York invită publicul local la evenimentul „Comedia Remix” pe 24 martie 2017, ora 19:00, la Romanian Cultural Institute din New York, şi pe 25 martie 2017, ora 19:30, la Performing Arts Center @ Interlake High School. Invitaţi speciali: George Mihăiţă, actor şi director al Teatrului de Comedie din București, şi Cristina Modreanu, critic de teatru şi curator.

Filmul documentar „Comedia Remix” (2014, 70 min., în română cu subtitrare în engleză), realizat, de Cristina Modreanu și Maria Drăghici, în parteneriat cu TVR, are ca axă principală triada extraordinarelor spectacole care au marcat primul deceniu de existență a Teatrului de Comedie din București: „Umbra” (1963), „Rinocerii” (1964) și „Troilus și Cresida” (1965), alături de alte mari spectacole ale teatrului din deceniile următoare. Prin cercetarea unor materiale de arhivă unice și prin interviuri cu cei implicați în realizarea acestor spectacole, actori și regizori români de primă mărime – Radu Beligan, David Esrig, Lucian Giurchescu, Sanda Toma, Stela Popescu, Sanda Manu, Marin Moraru, George Mihăiță – filmul își propune să reconstituie o istorie a Teatrului de Comedie, pe fundalul social-politic complex al anilor 1960-80.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...
 11 decembrie 2015

Mihaela, tigrul din oraşul nostru – la New York

Luni, 14 decembrie 2015, de la ora 18:30, Institutul Cultural Român din New York, în parteneriat cu Martin E. Segal Theatre Center, organizează un spectacol-lectură cu piesa „Mihaela, tigrul din oraşul nostru” de Gianina Carbunariu, traducere în limba engleză de Jim Brown, regia de Tamilla Woodard. Evenimentul are loc la Martin E. Segal Theatre Center – The CUNY Graduate Center (365 Fifth Avenue, New York), cu o introducere de criticul de teatru şi curatorul Cristina Modreanu.

Mihaela tigrul din orasul nostru

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 17 iunie 2015

Eu. O casă de păpuşi

Teatrul Odeon și Asociația Română pentru Promovarea Artelor Spectacolului prezintă premiera primului spectacol din cadrul proiectului „Surorile Heddei”, curatoriat de Cristina Modreanu și susținut de Ibsen Scholarship. „Eu. O casă de păpuși”, un mix emoționant din Ibsen, film noir și muzică live, este viziunea dată de Carmen Lidia Vidu asupra clasicei piese „O casă de păpuși” de Henrik Ibsen. Premiera spectacolului are loc vineri, 19 iunie 2015, următoarele reprezentații din această stagiune fiind programate pe 25 și 27 iunie.

Eu. O casă de păpuşi

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 28 octombrie 2010

Festivalul Naţional de Teatru 2010

Festivalul Naţional de Teatru, ajuns în acest an la cea de-a 20 a ediţie, are loc în perioada 30 octombrie – 7 noiembrie 2010. Este o manifestare de amploare, o mare bucurie pentru iubitorii de teatru în toate formele lui.

Festivalul Naţional de Teatru 2010

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...
 4 decembrie 2009

Profu’

Profu’La Humanitas Multemedia a apărut ca audiobook „Profu’” de Jean-Pierre Dopagne, traducere de Carmen Mocanu, în lectura lui Răzvan Vasilescu.

Profu’ are cea mai frumoasă meserie din lume. E ca pământul, face sămânţa să încolţească. Erou modern, el refuză să se dea bătut, visează să-i redea şcolii sufletul pierdut. Acest idealist, zdruncinat de violenţa din mediul liceal, comite o faptă ireparabilă, îşi împuşcă elevii din ultimul an de liceu. „Elevii sunt ca animalele, nu inteligenţa îi conduce, ci instinctul”. Autorul ne alterează amintirile zilelor de şcoală pentru a ne speria, pentru a ne face să râdem şi mai ales pentru a ne da de gândit. După cum anunţă „Le Figaro”, „intrăm direct în miezul problemelor ridicate de sistemul de educaţie contemporan: liceenii ignoranţi contra profesorilor disperaţi şi arbitrajul unui sistem ierarhic care nu-i vrea pe cei care fac valuri.”

Un scurt fragment:


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

februarie 2023
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii