8 noiembrie 2022

„Spotlight Româniaˮ la Festivalul Internațional de Film de la Cottbus 2022

18 filme românești vor fi proiectate în cadrul celei de-a XXXII-a ediții a Festivalului Internaţional de Film Est-European de la Cottbus, Germania, cu sprijinul Institutului Cultural Român „Titu Maiorescuˮ din Berlin. Ediția din acest an a Festivalului, care se desfășoară în perioada 8-13 noiembrie 2022, prezintă producţii cinematografice de calitate, provenite din Europa de Est, cu o secțiune specială dedicată României. Anul acesta, țara noastră are dedicată o secțiune specială de proiecții de scurtmetraj și lungmetraj, alături de cele din secțiunile Competiția de lungmetraj, Competiția de scurtmetraj și Special.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 26 februarie 2019

Zilele Filmului Românesc la Berlin

În seara zilei de 26 februarie 2019, în centrul istoric al Berlinului, se dă startul unuia dintre cele mai importante evenimente românești ale anului în capitala germană: „Zilele Filmului Românesc”, la Cinematograful Zeughaus, din complexul Muzeului Național de Istorie a Germaniei. Seria Rekonstruktion. Filmland Rumänien, aflată la cea de 4-a ediție, prezintă în perioada 26 februarie – 30 martie 2019 un număr de 19 producții cinematografice, premiate la festivalurile internaționale, inclusiv o selecție a unor filme care au obținut premii în ultimii cinci ani la Festivalul Internațional de Film de la Berlin.

Seria este deschisă în data de 26 februarie 2019, ora 19:00, cu filmul „Îmi este indiferent dacă în istorie vom intra ca barbari”, în regia lui Radu Jude. Titlul pornește de la o frază rostită în Consiliul de Miniștri, în vara anului 1941, de către viceprim-ministrul de atunci, Mihai „Ică” Antonescu. Regizorul Radu Jude îi oferă „micului Antonescu” un răspuns cinematografic în viziune proprie, respectiv povestea unei reconstituiri istorice. Jude îmbină narațiunea filmică cu imagini de arhivă și lecturi din cărţi de specialitate, spre a aborda un moment istoric tragic, petrecut la Odessa în toamna anului 1941.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 8 noiembrie 2016

Trei filme româneşti la Festivalul Internaţional de Film de la Stockholm

Festivalul Internaţional de Film de la Stockholm are loc între 9 și 20 noiembrie 2016. Ajuns la cea de-a 27-a ediție, Festivalul este un cadru propice pentru introducerea producţiilor româneşti pe piaţa suedeză.

La invitația organizatorilor, regizorul Cristian Mungiu participă la Festival, unde susţine o sesiune de întrebări şi răspunsuri în data de 9 noiembrie. Participarea lui Cristian Mungiu la Festivalul Internațional de Film din capitala Suediei din acest an are loc cu sprijinul Institutului Cultural Român de la Stockholm.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 10 octombrie 2016

„Bacalaureat” la New York Film Festival

„Bacalaureat” („Graduation”), cel mai nou film semnat de Cristian Mungiu, laureat cu Premiul pentru regie la Festivalul de Film de la Cannes (mai 2016), acordat ex-aequo regizorului român și regizorului francez Olivier Assayas („Personal Shopper”), participă la Festivalul Internațional de Film de la New York. Proiecțiile pentru acest film la NYFF sunt programate în datele de 11 și 12 octombrie 2016, la ora 18:00, respectiv 21:00.

imagine-film

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 9 mai 2016

România la Festivalul de film de la Cannes 2016

Cinematografia românească este reprezentată la Festivalul de film de la Cannes din 11-21 mai 2016. Anul acesta pare să fie cea mai consistentă prezență românească din istoria Cannes-ului.

Standul românesc din „Marché du Film” este organizat de Centrul Național al Cinematografiei împreună cu Ministerul Culturii și are ca scop principal promovarea cinematografiei românești pe plan internațional. Standul furnizează informații la zi despre industria românească de film și pune în legătură cineaști români cu industria internațională de cinema, cu instituții străine, organizații, sau companii de producție și de distribuție. România este totodată promovată ca un partener ce poate furniza servicii de producție prin intermediul studiourilor cinematografice și al echipelor de producție din țară.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 7 decembrie 2015

România la European Film Awards de la Berlin

În data de 12 decembrie 2015, are loc la Berlin cea de-a 28-a ediție a galei European Film Awards. La ediția din acest an România este prezentă cu două nominalizari: pelicula “Aferim!” în regia lui Radu Jude și documentarul “Toto și surorile lui” în regia lui Alexander Nanau. De asemenea, regizorul român Cristian Mungiu este unul dintre ambasadorii festivalului la această ediție.

Lungmetrajul “Aferim!”, film istoric a cărui acţiune are loc în Ţara Românească a începutului de secol XIX, este unul dintre cele mai de amploare proiecte cinematografice româneşti din ultimii ani și a câştigat, la începutul anului, trofeul Ursul de Argint pentru cea mai bună regie la Festivalul de la Berlin, dar și numeroase alte premii.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

martie 2024
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii