16 martie 2018

Intriga

Teatrul Avangardia anunţă o nouă premieră pentru România, spectacolul „Intriga”, de Jaime Salom, în regia lui Ricard Reguant, cu Medeea Marinescu, Şerban Pavlu, Mihai Călin, Cristi Iacob şi Ilona Brezoianu în rolurile principale. Premiera spectacolului are loc joi, 22 martie 2018, de la ora 20:00, la Teatrul Avangaradia – Sala CinemaPro, iar următoarea reprezentaţie este programată sâmbătă, pe 24 martie 2018, la Teatrul Avangaradia – Sala CinemaPro.Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 26 septembrie 2008

Falsul autostop

Falsul autostopUnul dintre audiobook-urile cu care Humanitas Multimedia ne încântă este şi „Falsul autostop” de Milan Kundera, în lectura lui Cristi Iacob.

Iubirea este pentru Milan Kundera altceva decât blânda visare sau suspinul abisal, ceva mult mai palpabil, „epidermic“ aproape. Nu maladive fantasme, nu obscure pulsiuni îi împing pe eroii nuvelelor sale unul către altul: în doi, nu e loc de subtile ocoluri şi de inavuabile complexe; totul se reduce la expresia cea mai brutală a esenţialului. Iar acesta este prins uneori chiar în jocurile aberante ale partenerilor, jocuri cărora le cad prizonieri până la capăt, aşa cum se întâmplă în „Falsul autostop”. Tânăra plăcută va de veni o simplă autostopistă uşuratică, iar iubitul ei, atent şi tandru, se va identifica cu şoferul indiferent care ia o autostopistă de pe marginea drumului. Unde se opreşte jocul pentru a lăsa locul realităţii? Cât din joc este real? Cât din realitate se pierde?

Iată un scurt fragment, dar care demonstrează ce atmosferă poate imprima o lectură de calitate:

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 13 iunie 2008

Celălalt

Momente din spectacolul „Celălalt” de Florian Zeller, regia Carmen Vestemeanu, cu Cristi Iacob, Monica Davidescu, Octavian Strunilă

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 2 mai 2008

Florian Zeller la Teatrul Metropolis

Teatrul Metropolis şi ArCuB (Centrul de Proiecte Culturale al Primăriei Municipiului Bucureşti) prezintă o Seară de Gală în data de marţi, 6 mai, de la ora 19:00, la sediul teatrului, în Str. Mihai Eminescu 89. Invitat de onoare este dramaturgul şi romancierul francez Florian Zeller, profesor de literatură la Facultatea de Stiinţe Politice din Paris, în prezenţa unor invitaţi de înalt rang.

Florian Zeller

Florian Zeller

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 26 martie 2008

Supravieţuitorul

Pe 11 aprilie 2008 va avea loc premiera filmului „Supravieţuitorul”, noul film al lui Sergiu Nicolaescu, cu 2 zile înainte ca acesta să împlinească venerabila vârstă de 78 de ani.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...
 20 februarie 2008

Celălalt

Sâmbătă, 23 februarie 2008, la ora 19:00, Teatrul Metropolis prezintă în exclusivitate naţională premiera piesei „Celălalt” de Florian Zeller, traducerea şi regia fiind semnate de Carmen Vestemeanu. Interpreţii spectacolului sunt Monica Davidescu, Cristi Iacob şi Octavian Strunilă.

Celălalt

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

octombrie 2022
L Ma Mi J V S D
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii