8 februarie 2017

Christopher Soghoian: Smartphone-urile voastre sunt o problemă de drepturi civile

Smartphone-ul pe care-l folosiți reflectă mai mult decât simple preferințe personale … ar putea determina cât de ușor puteți fi interceptați. Christopher Soghoian, expert în protecția datelor și membru TED, detaliază discrepanța flagrantă dintre criptarea folosită pe dispozitivele Apple și cea de pe Android și ne îndeamnă să fim atenți la decalajul digital tot mai mare în materie de securitate. „Dacă singurii oameni care se pot proteja de privirea insistentă a guvernului sunt cei bogați și puternici, atunci avem o problemă,” spune el. „Nu e doar o problemă de securitate cibernetică — e o problemă de drepturi civile.”

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 6 aprilie 2016

Christopher Soghoian: Scurtă istorie a interceptărilor telefonice – şi cum le putem evita

Cine vă ascultă convorbirile telefonice? Când folosiți un telefon fix, poate fi oricine, spune militantul pentru intimitate Christopher Soghoian, pentru că programele de interceptare sunt încorporate în sistemele telefonice, pentru a permite guvernelor să asculte convorbirile. Dar apelurile pot fi ascultate și serviciile secrete ale altei țări… sau de un răufăcător. Soghoian spune că acesta este motivul pentru care companiile din domeniul dezvoltării de tehnologii refuză să dea curs solicitării guvernelor de a încorpora aceste programe de interceptare în telefoanele mobile și noile sisteme de mesagerie. Aflați cum se lucrează pentru ca apelurile și mesajele dvs. să rămână private.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 9 aprilie 2014

Christopher Soghoian: Supravegherea guvernamentală — e doar începutul

Cercetător în domeniul intimității, Christopher Soghoian vede peisajul supravegherii guvernamentale alunecându-ne pe sub picioare, pe măsură ce o industrie se dezvoltă pentru a sprijini programele de monitorizare. Prin intermediul companiilor private, spune el, guvernele cumpără tehnologie capabilă să pătrundă cu forța în computere, să fure documente și să monitorizeze activitatea — fără detecție. Acest membru TED ne oferă o viziune tulburătoare despre ceea ce urmează.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

decembrie 2023
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii