1 martie 2021

Premiile Globul de Aur 2021, în vremea pandemiei

Cea de-a 78-a ediție a Premiilor Globul de Aur s-a desfășurat mai târziu decât normal din cauza impactului pandemiei de COVID-19 asupra cinematografiei și televiziunii. Gazdele ceremoniei au fost Tina Fey aflată în New York City și Amy Poehler aflată în Beverly Hills, California.

Jane Fonda și Norman Lear au primit distincțiile Cecil B. DeMille Award și, respectiv, Carol Burnett Award pentru realizări deosebite în domeniul cinematografiei și televiziunii.

„The Crown” a câștigat cele mai multe trofee, și anume patru, inclusiv pentru Cel mai bun serial – dramă. „Schitt’s Creek” și „The Queen’s Gambit” câștigat câte două trofee fiecare, „Schitt’s Creek” a obținut Cel mai bun serial – comedie sau musical. La secțiunea film, „Borat Subsequent Moviefilm”, „Nomadland” și „Soul” au câștigat tot câte două trofee fiecare, „Nomadland” adjudecându-și trofeul pentru Cel mai bun film – dramă, iar „Borat” trofeul pentru Cea mai bună comedie sau musical.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 21 septembrie 2020

„Schitt’s Creek” a luat tot ce putea lua la Emmy 2020

Cea de-a 72-a ediție a Premiilor Emmy nu a mai avut loc la Teatrul Microsoft din Los Angeles, din cauza pandemiei de COVID-19, fiind în schimb găzduită de Staples Center. Câștigătorii au ținut discursurile de acasă. Ceremonia a fost găzduită de Jimmy Kimmel.

Nominalizările au fost anunțate în luna iulie 2020, „Watchmen” conducând nominalizările cu unsprezece categorii, urmat de „Succession” cu zece și „Ozark” cu nouă categorii.

Serialul canadian „Schitt’s Creek” a devenit primul serial de comedie care a câștigat cele patru categorii principale (pentru actor în rol principal și secundar și actriță în rol principal și secundar) într-un singur an, precum și primul serial de comedie sau dramă care a câștigat toate cele șapte premii majore într-un singur an, devenind cea mai premiată comedie într-un singur an. Pentru rolul său principal din „Schitt’s Creek”, Dan Levy a devenit, de asemenea, prima persoană care a câștigat un premiu la trei categorii importante (Cel mai bun actor în rol secundar într-un serial de comedie, Cel mai bun regizor de serial de comedie, Cel mai bun scenarist de serial de comedie) într-un singur an.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 29 februarie 2016

Când doi se „ceartă”, al treilea câştigă – la Oscar 2016

Cea de-a 88-a ediţiile a Premiilor Oscar a avut drept gazdă pentru a doua oară pe actorul Chris Rock, care a prezentat şi ceremonia din 2005.

Pelicula „The Revenant” („Legenda lui Hugh Glass”), regizată de Alejandro G. Inarritu, a primit 12 nominalizări, dar şi-a fructificat doar 3 premii (pentru Cel mai bun regizor, Cea mai bună cinematografie şi Cel mai bun actor în rol principal – Leonardo DiCaprio, primul său Oscar din carieră), pe când „Mad Max: Fury Road” a primit 10 nominalizări şi a obţinut 6 premii.

În discursul de mulţumire Leonardo DiCaprio atrage atenţia asupra faptului că „schimbările climatice sunt reale”, că 2015 a fost cel mai călduros an din istoria omenirii, gheţarii din nordul Canadei s-au topit în timpul filmărilor, aşa că echipa a fost nevoită să se mute la Polul Sud. Discursul său sancţionează corporaţiile care sunt marii poluatori, dar aduce un tribut şi populaţiilor indigene de pe tot globul.

„Spotlight” a constitut surpriza serii câştigând trofeul pentru Cel mai bun film, în defavoarea lui „The Revenant”. „Spotlight” spune povestea incredibilă, dar adevărată, a echipei Spotlight, constituită din câţiva jurnalişti de investigaţii de la Boston Globe, care au obţinut Premiul Pulitzer pentru cutremurătoarea lor dezvăluire, din 2002, privind muşamalizarea sistematică de către Biserica Catolică a numeroase acte de pedofilie comise de peste 70 de preoţi ai săi.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 2 voturi
Încarc...
 3 martie 2014

Confruntare între nou şi vechi la Oscar 2014

Ceremonia celei de-a 86-a ediţie a Premiilor Oscar a fost amânată cu o săptămână mai târziu decât în mod normal pentru a nu se suprapune cu difuzarea Jocurilor Paralimpice de Iarnă, ediţia Sochi 2014. Ellen DeGeneres a fost pentru a doua oară gazdă, ea onorând cu prezenţa şi şarmul său de actriţă de comedie şi ediţia a 79-a din 2007.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 13 ianuarie 2014

Globuri de Aur memorabile la ediţia din 2014

Cea de-a 71-a ediţie a Premiilor Globul de Aur le-a avut drept gazde pentru a treia oară consecutiv pe actriţele Tina Fey şi Amy Poehler, iar filmele care au primit cele mai multe nominalizări au fost „American Hustle”, „Behind the Candelabra”, „Breaking Bad”, „Brooklyn Nine-Nine” şi „Dallas Buyers Club”. Woody Allen a fost onorat cu Cecil B. DeMille Award pentru realizările de-a lungul întregii sale cariere profesionale. „12 Years a Slave” şi „American Hustle”, învigătoare la categoriile Cel mai bun film – dramă, respectiv Cea mai bună comedie sau musical, au primit câte şapte nominalizări fiecare, urmate de „Nebraska” cu cinci nominalizări şi „Captain Phillips” la egalitate cu „Gravity” cu câte patru nominalizări fiecare.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 12 octombrie 2009

Elizabeth

A apărut pe DVD extraordinara dramă istorică „Elizabeth”, apărută în 1998. Filmul, cunoscut şi sub titlul „Elizabeth: Regina virgină”, a obţinut un premiu Oscar şi a fost nominalizat pentru alte şase.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

martie 2024
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii