6 martie 2019

Compromisul. O istorie politică şi filozofică

La invitația Editurii Humanitas, politologul Alin Fumurescu se află în România în perioada 12–14 martie 2019 pentru lansarea la Cluj și la București a ediției în limba română a volumului „Compromisul. O istorie politică şi filozofică”, „una dintre cele mai interesante cărți de teorie politică scrise în ultimii ani” (Choice).


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 18 aprilie 2017

Visul spulberat al armenilor. 1915

Editura Humanitas invită publicul la Librăria Humanitas de la Cişmigiu joi, 20 aprilie 2017, ora 19:00, la lansarea cărţii „Visul spulberat al armenilor. 1915”, semnată de politologul francez Gaidz Minassian, recent publicată în colecţia „Istorie” şi tradusă de Elena Bulai. Evenimentul are loc în prezenţa Excelenţei Sale Dl. Hamlet Gasparian, Ambasador Extraordinar şi Plenipotenţiar al Republicii Armenia. Volumul este prezentat de Cătălin Avramescu, doctor în filozofie al Universităţii din Bucureşti şi docent al Universităţii din Helsinki, conferenţiar la Facultatea de Ştiinţe Politice a Universităţii din Bucureşti, unde predă cursuri de istorie a gândirii politice, Oana Valentina Suciu, sociolog, doctor în sociologie politică al Universităţii din Bucureşti, lector la Facultatea de Ştiinţe Politice a Universităţii din Bucureşti, unde predă sociologie politică şi diplomaţie culturală, Mihai Chioveanu, istoric, doctor al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, specialist în istoria Holocaustului şi a Genocidului şi Bedros Horasangian, analist politic. Dezbaterea este moderată de Gabriela Maaz, director de promovare al Editurii Humanitas.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...
 9 martie 2017

Cugetări. Dialog despre Guvernarea Florenţei

Librăria Humanitas de la Cişmigiu este gazda unei seri italiene dedicate volumului bilingv „Cugetări. Dialog despre Guvernarea Florenţei” de Francesco Guicciardini care are loc vineri, 10 martie 2017, de la ora 19:00. Volumul a apărut recent la Editura Humanitas, în colecţia „Biblioteca Italiană”, cu o prefaţă de Carlo Varotti şi traducere, cronologie, note şi îngrijirea ediţiei de Corina Anton. La eveniment participă Carlo Varotti, profesor al Universităţii din Parma, specialist în gândirea politică a Renaşterii şi în istoriografia umanistă şi renascentistă, Corina Anton, asistent în cadrul Universităţii Bucureşti, Catedra de Italiană, specialist în literatura Renaşterii italiene şi istoria culturală a Evului Mediu, şi Cătălin Avrămescu, doctor în filozofie al Universităţii din Bucureşti şi docent al Universităţii din Helsinki, conferenţiar la Facultatea de ştiinţe Politice a Universităţii din Bucureşti, unde predă cursuri de istorie a gândirii politice.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 25 martie 2016

Filosoful Cătălin Avramescu despre rolul foametei în filosofie şi literatură

Institutul Cultural Român de la Stockholm organizează luni, 4 aprilie 2016, începând cu ora 18:00, la sediul său, conferinţa „Extreme Hunger and the Law of Nature” susţinută de Cătălin Avramescu, conferențiar la Facultatea de Științe Politice a Universității București și docent al Universității din Helsinki, specialitatea sa fiind istoria filozofiei politice (secolele XVII-XVIII).

În cadrul evenimentului, acesta poartă o discuţie cu filosoful şi criticul de artă suedez Daniel Birnbaum, director al Muzeului de Artă Modernă şi Contemporană (Moderna Museet) din Stockholm, desemnat în 2009 de revista de specialitate Art Review drept a patra cea mai influentă persoană din lume din domeniul artei contemporane internaţionale, pornind de la tema canibalismului, subiectul comun al volumelor publicate de cei doi participanţi – „Filosoful crud. O istorie a canibalismului”, respectiv „As a Weasel Sucks Eggs; An Essay on Melancholy and Cannibalism”.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

februarie 2023
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii