24 octombrie 2017

Favorita

Editura Humanitas Fiction aşteaptă publicul miercuri, 25 octombrie 2017, ora 19:00, la Librăria Humanitas de la Cișmigiu, la o seară japoneză dedicată romanului „Favorita” de Yasushi Inoue, recent apărut în colecția „Raftul Denisei”. O capodoperă a romanului istoric, „Favorita” reconstituie povestea de dragoste dintre împăratul Xuanzong și Yang Guifei, Soția Prețioasă, devenită un celebru mit al iubirii, tot atât de cunoscut în Asia pe cât este cel al lui Tristan și al Isoldei în Occident. La lansare vorbesc prof. dr. Florentina Vișan, lect. dr. Alexandra Marina Gheorghe și prof. dr. Anca Focșeneanu, traducătoarea romanului. Moderatorul serii este Denisa Comănescu, director general al Editurii Humanitas Fiction.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...
 12 octombrie 2015

Profesorul şi menajera

Marţi, 13 octombrie 2015, de la ora 19:00, Librăria Humanitas de la Cişmigiu aşteaptă publicul la o seară dedicată romanului „Profesorul şi menajera” de Yoko Ogawa, recent apărut la editura Humanitas Fiction în colecţia „Raftul Denisei”. Sunt invitaţi dl. Nobumitsu Takamatsu, ataşat cultural al Ambasadei Japoniei, conf. dr. Serenela Ghiteanu, prof. dr. Anca Focşeneanu, traducătoarea romanului, şi Dana Jenaru, critic literar. Moderator este Denisa Comănescu, director general Humanitas Fiction. Seara se încheie cu o demonstraţie de furoshiki, arta împachetării în pânză. Evenimentul este realizat în colaborare cu Secţia de Limba şi Literatura Japoneză a Universităţii din Bucureşti, cu sprijinul Ambasadei Japoniei.

seara japoneza

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 2 iunie 2009

Vechiul oraş imperial

Vechiul oraş imperialLa Humanitas Fiction, în colecţia Raftul Denisei, a apărut cartea „Vechiul oraş imperial” scrisă de Yasunari Kawabata. Traducerea din japoneză a fost realizată de Anca Focşeneanu.

Yasunari Kawabata este primul scriitor japonez care a primit Premiul Nobel pentru literatură, în 1968. Romanul „Vechiul oraş imperial” este considerat capodopera lui Yasunari Kawabata, o frescă impresionantă a legendarei capitale nipone, fiind unul dintre cele trei romane menţionate de juriu la decernarea Premiului Nobel. Romanul fost ecranizat în 1963 de Noboru Nakamura şi în 1980 de Kon Ichikawa.

După cel de-al Doilea Război Mondial, locuitorii orasului Kyoto asistă la metamorfoza lentă, dar imuabilă, a străvechilor obiceiuri. Două surori gemene, despărţite la naştere, se regăsesc pe neaşteptate, iar universul fiecăreia suferă transformări fundamentale: şocul noii identităţi aduce cu sine o maturizare sfâşiată de sentimente contradictorii, ce îşi caută alinarea în iubire. Cadrul romanului îl constituie fabulosul Kyoto, unde voluptăţile spiritului, reflectate în sărbătorile fastuoase, le întâlnesc pe cele ale trupului, cultivate în misterioasele cartiere ale plăcerilor locuite de gheişe. O poveste a două destine complementare, care îşi răspund în pofida distanţei ce le-a separat, „Vechiul oraş imperial” surprinde o lume în care subtilitatea vechii arte nipone şi misterul legendelor japoneze se întrepătrund.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

decembrie 2023
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii