14 iunie 2016

Poate Estera

Miercuri, 15 iunie 2016, de la ora 19:00, Editura Humanitas Fiction şi Goethe-Institut Bucureşti organizează la Librăria Humanitas de la Cişmigiu o întâlnire cu scriitoarea germană Katja Petrowskaja, laureată a Premiului „Ingeborg Bachmann” pentru deja celebrul volum de povestiri „Poate Estera”. Cartea a fost tradusă în peste 20 de limbi la mai puţin de trei ani de la apariţie. La eveniment participă, alături de autoare, dr. Evelin Hust, director Goethe-Institut din Bucureşti, Denisa Comănescu, director Editura Humanitas Fiction, criticul literar Andreea Răsuceanu şi traducătorul volumului, Alexandru Al. Şahighian.

invit_15iun2016

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 2 august 2013

Scriitori români în Cartea Recordurilor

Pe 15 decembrie 2012, la Universitatea din Bucureşti, 53 de scriitori români au reuşit o premieră mondială, aceea de a redacta cel mai rapid roman, în doar 5 ore şi 35 de minute. Redactarea cărţii a început la ora 10:20 şi s-au scurs doar 9 ore, 5 minute şi 8 secunde până la tipărirea primului număr al ineditului roman, intitulat „Moş Crăciun & Co.”. Câmpul de luptă al acestui efort colectiv au fost laboratoarele Facultăţii de Matematică şi Informatică din cadrul Universității din Bucureşti.

Editura Art a înscris acest proiect la Guinness Book of Records pentru a fi validat şi omologat ca record. Guinness Book a anunţat oficial că proiectul este omologat şi, mai mult, a inaugurat cu acest prilej o nouă categorie.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 20 decembrie 2011

Mereu aceeaşi nea şi mereu acelaşi neică

Mereu aceeaşi nea şi mereu acelaşi neicăDe curând a apărut la Humanitas Fiction volumul de eseuri „Mereu aceeaşi nea şi mereu acelaşi neică“ de Herta Müller, în traducerea lui Alexandru Al. Sahighian, în seria de autor dedicată laureatei Premiului Nobel pentru literatură din 2009.

Noul volum de eseuri al Hertei Müller este deopotrivă un autoportret al scriitoarei, permiţându-i cititorului să urmărească un drum care duce din micul sat bănăţean natal la literatură, precum şi portretul unei epoci creionate precis şi necruţător.

Herta Müller oferă, în episoadele autobiografice, o privire foarte personală asupra scrisului ei şi a căutării obstinate a cuvântului adevărat. Eseurile despre autorii care-i sunt aproape – Oskar Pastior, Elias Canetti, M. Blecher, Emil Cioran – ori despre Maria Tănase şi cântecele ei întregesc acest volum, dovedind totodată participarea empatică, pasiunea autoarei pentru literatură şi, nu în ultimul rând, pentru limba şi cultură română.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

decembrie 2023
L Ma Mi J V S D
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii