16 mai 2016

Toto și surorile lui – premiu la Festivalul de la Cannes

Filmul documentar „Toto şi surorile lui” („Toto et ses soeurs”), în regia lui Alexander Nanau („Lumea văzută de Ion B.”), şi-a mai trecut în palmares un premiu în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Cannes: Prix France Culture Cinéma 2016. Premiul este acordat anual de Radio France Culture celui mai bun film lansat în cinematografele franceze în ultimul an. Evenimentul a avut loc sâmbătă, 14 mai 2016, la Pavillion Unifrance din cadrul festivalului.

Toto

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 7 decembrie 2015

România la European Film Awards de la Berlin

În data de 12 decembrie 2015, are loc la Berlin cea de-a 28-a ediție a galei European Film Awards. La ediția din acest an România este prezentă cu două nominalizari: pelicula “Aferim!” în regia lui Radu Jude și documentarul “Toto și surorile lui” în regia lui Alexander Nanau. De asemenea, regizorul român Cristian Mungiu este unul dintre ambasadorii festivalului la această ediție.

Lungmetrajul “Aferim!”, film istoric a cărui acţiune are loc în Ţara Românească a începutului de secol XIX, este unul dintre cele mai de amploare proiecte cinematografice româneşti din ultimii ani și a câştigat, la începutul anului, trofeul Ursul de Argint pentru cea mai bună regie la Festivalul de la Berlin, dar și numeroase alte premii.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...
 2 decembrie 2014

Making Waves: New Romanian Cinema 2014

Film Society of Lincoln Center şi Jacob Burns Film Center din New York găzduiesc, între 4 şi 8 decembrie 2014, respectiv 5 şi 10 decembrie 2014, cel mai important festival de film românesc din SUA, „una din «comorile anuale» prezentate de Film Society of Lincoln Center,” după cum a fost descris de cotidianul The New York Times. Making Waves: New Romanian Cinema oferă publicului newyorkez o selecţie concentrată şi echilibrată, care evidenţiază tendinţele filmului românesc actual prin highlight-urile anului, dar care, ca de obicei, se întoarce şi în trecut, la filme esenţiale ce trebuie descoperite de publicul american.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 10 noiembrie 2014

Regizorul Alexander Nanau la Stockholm International Film Festival

Institutul Cultural Român de la Stockholm susţine participarea regizorului Alexander Nanau la cea de-a 25-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Stockholm, în contextul în care filmul acestuia, intitulat „Toto şi surorile lui”, a fost selectat în programul oficial al festivalului, la secţiunea Documania. Regizorul român va fi prezent la proiecția din 14 noiembrie 2014, de la cinematograful Zita din Stockholm, și va răspunde întrebărilor publicului.

„Toto şi surorile lui” a fost filmat vreme de 14 luni în cartierul Ferentari din București. Filmul spune povestea a trei fraţi de origine romă (Totonel, Ana şi Andreea), nevoiţi să se descurce în lipsa mamei, aflată în închisoare pentru trafic de droguri, şi să se maturizeze înainte de vreme. Documentarul regizat de Alexander Nanau este produs de HBO și Strada Film și este un proiect sprijinit de Uniunea Europeană, în parteneriat cu Policy Center for Roma and Minorities și Open Society Foundation. Filmul a fost selectat la Sundance Documentary Edit and Story Lab 2013 şi la San Sebastian IFF 2014 și a primit premiul pentru cel mai bun documentar la Festivalul Internaţional de Film de la Zürich 2014.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

mai 2024
L Ma Mi J V S D
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii