4 mai 2022

Alex Gendler: Cum s-a construit cel mai înalt zgârie-nori din lume

În 2004, a început construcția unei noi clădiri în Dubai, promițând un design revoluționar care ar face ceilalți zgârie-nori din lume să pară o nimica toată. Cinci ani mai târziu, s-a finalizat clădirea Burj-Khalifa, înaltă de 828 metri, depășindu-l pe ultimul deținător al recodrului cu peste 60%. Ce fel de inovații au permis un asemenea salt în înalțime? Alex Gendler a cercetat arhitectura acestui proiect fără precedent. [Regizat de WOW-HOW Studio. relatat de Addison Anderson. muzica de Stephen LaRosa]

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 24 decembrie 2021

Alex Gendler: De ce ar trebui să citim „Maestrul și Margareta”?

Diavolul a ajuns în oraș. Dar nu vă îngrijorați, tot ce urmărește este să pună în scenă un show de magie. Această premisă absurdă se încheagă în subiectul central al capodoperei lui Mihail Bulgakov: „Maestrul și Margareta”. Amestecul său de satiră politică, ficțiune istorică și misticism ocult i-a adus renumele de unul dintre cele mai bune romane ale secolului al XX-lea și unul dintre cele mai bizare. Alex Gendler explorează acest roman subversiv.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 29 octombrie 2021

Alex Gendler: O zi din viața unui războinic cazac

Este anul 1676, iar tratatul de la Zurawno a dus la încheierea ostilităților dintre Uniunea Statală polono-lituaniană și Imperiul Otoman. În ciuda unui apus senin deasupra râului Dnipro, atmosfera este tensionată pentru cazacii zaporojeni. Cunoscuți drept una dintre cele mai puternice forțe militare din Europa, aceștia se află în mijlocul unei lupte pentru putere. Alex Gendler ne prezintă o zi din viața unui soldat cazac. Lecție de Alex Gendler, în regia WOW-HOW Studio.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 3 septembrie 2021

Alex Gendler: Mitul egiptean al morții lui Osiris

De multă vreme invidios pe fratele său mai mare, Osiris, conducătorul Egiptului, zeul războinic Set a complotat împotriva lui să-l detroneze. În cadrul unei petreceri extravagante găzduite de el, Set a anunțat un joc: cine putea să încapă perfect într-un cufăr din lemn îl putea primi în dar. Însă cufărul era, de fapt, un sicriu care l-a prins pe Osiris înăuntru. Vor reuși surorile lui să-l găsească și să-l elibereze? Alex Gendler ne oferă mai multe detalii despre mitul lui Osiris.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 6 august 2021

Alex Gendler: Mitul lui Loki și al zidarului

Asgard, un tărâm al minunilor, era locul în care zeii nordici își avea casa. Acolo, palatul lui Odin, Valhalla, se înălța deasupra munților și podului curcubeu Bifrost era ancorat de acesta. Deși tărâmul era magnific, era în primejdie din cauza uriașilor și trolilor care căutau o modalitate de a-l distruge. Însă a apărut un străin și le-a făcut zeilor o ofertă. Alex Gendler detaliază mitul zidarului.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 23 iulie 2021

Alex Gendler: De ce nu se prăbușește turnul înclinat din Pisa?

În 1990, guvernul Italian a angajat ingineri de top pentru a stabiliza faimosul turn înclinat din Pisa. Au fost multe tentative de îndreptare în istoria sa de 800 de ani, dar niște modele computerizate au dezvăluit urgența situației. Turnul s-ar fi prăbușit odată ajuns la un unghi de 5,44 grade, iar la momentul respectiv unghiul era de 5,5 grade. Care este cauza faimoasei înclinări a turnului? Alex Gendler explorează istoria monumentului.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

aprilie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii