9 mai 2016

România la Festivalul de film de la Cannes 2016

Cinematografia românească este reprezentată la Festivalul de film de la Cannes din 11-21 mai 2016. Anul acesta pare să fie cea mai consistentă prezență românească din istoria Cannes-ului.

Standul românesc din „Marché du Film” este organizat de Centrul Național al Cinematografiei împreună cu Ministerul Culturii și are ca scop principal promovarea cinematografiei românești pe plan internațional. Standul furnizează informații la zi despre industria românească de film și pune în legătură cineaști români cu industria internațională de cinema, cu instituții străine, organizații, sau companii de producție și de distribuție. România este totodată promovată ca un partener ce poate furniza servicii de producție prin intermediul studiourilor cinematografice și al echipelor de producție din țară.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 25 noiembrie 2015

Festivalul Filmului Românesc de la München

În perioada 26 noiembrie – 13 decembrie 2015, are loc la München cea de-a 10-a ediție a Festivalul Filmului Românesc, cel mai mare festival de film românesc organizat în Germania. Ca în fiecare an, acest festival se desfăsoară sub egida Zilelor Culturii Române la München, și are loc la Filmmuseum im Münchner Stadtmuseum.

Festivalului Filmului Românesc de la München este un eveniment prestigios, de mare anvergură, care s-a bucurat de-a lungul anilor de un real succes, fiind primit cu entuziasm atât de către publicul cinefil, cât şi de presa de specialitate.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent 1 voturi
Încarc...
 3 septembrie 2015

Banat (Il Viaggio) – la Festivalul de Film de la Veneţia

În perioada 2-12 septembrie 2015, are loc cea de-a 72-a ediţie a Festivalului de Film de la Veneţia. România participa la festival cu filmul „Banat (Il Viaggio)”, selectat în cadrul secţiunii “Settimana della critica”. În data de 4 septembrie 2015, începând cu ora 14:00, în Sala Perla de la Palazzo del Casinò din Lido di Veneţia are loc proiecţia de gală a filmului în prezenţa delegaţiei româneşti: Ștefan Velniciuc (actor), Cătălin Cristutiu (montaj), Adrian Cristea (scenograf), Adrian Pavelescu (producător executiv) şi Ada Solomon (producătorul român al filmului).

banat

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 2 decembrie 2013

Prezenţa românească la Premiile Academiei Europene de Film

Cea de-a 26-a ediție a Premiilor Europene de Film are loc pe 7 decembrie 2013, de la ora 20:00, la Berlin, în prestigioasa sală de la Berliner Festspiele. Institutul Cultural Român din Berlin susține pentru prima oară artiștii români prezenti la decernarea premiilor EFA.

În acest an, actrița română Luminiţa Ghheorghiu a fost nominalizată alături de Keira Knightley, Barbara Sukowa, Veerle Baetens şi Naomi Watts la categoria Best European Actress pentru rolul mamei din “Poziția copilului”, în regia lui Călin Peter Netzer.

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 2 octombrie 2013

Ioana Flora, rol principal într-un film olandez

Ioana Flora este personajul principal feminin în filmul olandez „A Long Story”, peliculă care a avut premiera pe 29 septembrie 2013, la Utrecht, în cadrul Festivalului de Film Olandez 2013 (25 septembrie – 4 octombrie). În film joacă şi actorii români Victor Copariu, Andi Vasluianu şi Alina Berzunțeanu. Personajul principal masculin este interpretat de actorul olandez Raymond Thiry, unul dintre cei mai apreciați actori olandezi de film și teatru. „A Long Story” reprezintă debutul în lungmetraj al regizoarei olandeze Jorien van Nes, autoarea mai multor seriale pentru televiziune şi cunoscută realizatoare de filme documentare.


Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...
 10 decembrie 2012

Making Waves – la final

Festivalul cinematografiei româneşti la New York, Making Waves: New Romanian Cinema, s-a încheiat în seara zilei de 5 decembrie 2012 cu proiecția celui mai titrat film românesc al anului, „După dealuri”, în prezența actrițelor Cristina Flutur și Cosmina Stratan. Sala Walter Reade din cadrul Lincoln Center s-a dovedit neîncăpătoare, iar mulți dintre cei veniți la un bilet în plus nu au putut intra, trebuind să aștepte lansarea americană din februarie 2013. Chiar în ziua închiderii festivalului organizat de Romanian Film Initiative și Film Society of Lincoln Center, cotidianul The New York Times a publicat un interviu cu regizorul filmului, Cristian Mungiu, intitulat „Guiding Stars Who Had Never Acted Before”.

Oana Radu, Corina Şuteu, Ursula Wolcz, Mihai Chirilov şi Florin Mihăilescu (foto de Julie Cunnah)

Continuare »

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...


Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

aprilie 2024
L Ma Mi J V S D
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930  

Arhiva

Categorii

Meta

Fani pe Facebook

Cele mai recente comentarii