15 septembrie 2022

„Exil” – premieră la TNB

Despre exil și relația de furie și iubire cu România – în noua premieră de la TNB, semnată de Alexandra Badea. Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti anunţă premiera spectacolului Exil, o piesă scrisă şi regizată de Alexandra Badea – un spectacol despre istoria recentă, inspirat și din propria biografie a autoarei-regizor.


Premiera va avea loc pe 17 septembrie 2022, de la ora 19:00, în Sala „Ion Caramitru”.

Alexandra Badea:

„De mult voiam să vorbesc despre exil și relația cu România, declară regizoarea într-un interviu recent, o relație de furie și iubire, pe care o simțim cu toții, despre dorința de a pleca, dorința de a reveni, imposibilitatea de adaptare aici. Dar și despre lucrurile moștenite – educație, blocaje care ne sunt date din familie și din școală. Pentru această piesă visam la o distribuție care să permită dezvoltarea unor personaje în timp, pentru a le vedea evoluția de la 20 la 50 de ani. Diversitatea trupei TNB permite lucrul acesta, e poate singurul teatru din România în care puteam să dezvolt un proiect atât de complex.”

Cu piesa „Exil” – Alexandra Badea reconstituie, într-o cronologie non-liniară, imaginea unei familii alcătuite din trei generații, rememorând, fragment cu fragment, experiențele care i-au marcat existenţa: comunismul, post-comunismul şi, mai ales, exilul.

  • În distribuție: Ada Galeș, Emilian Oprea, Cosmina Olariu, Florin Călbăjos, Crina Semciuc, Emilian Mârnea, Ana Ciontea, Irina Movilă, Diana Dumbravă, Mihai Călin, Alexandru Potocean, Richard Bovnoczki, Liviu Lucaci, Ionuț Toader, Aylin Cadîr, Vitalie Bichir.
  • Scenografia: Cosmin Florea.
  • Muzica originală: Călin Țopa.

Născută și formată în România, Alexandra Badea a ales de foarte tânără un drum diferit de cel al familiei ei pentru a-şi vedea visele, căutările şi aspiraţiile împlinite. În ultimii 20 de ani, printr-o susţinută activitate teatrală desfăşurată în Franţa, se impune drept una dintre vocile cele mai interesante ale tinerei dramaturgii.
Următoarele reprezentaţii ale spectacolului „Exil” vor avea loc pe 18 septembrie şi 2 octombrie 2022, de la ora 19.00 la Sala „Ion Caramitru”.
Biletele au fost puse în vânzare la Casa de bilete și online pe www.tnb.ro.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook