10 ianuarie 2019

Ziua Culturii Naţionale 2019

Sâmbătă, 12 ianaurie 2019, de la ora 15:00, Ziua Culturii Naționale este marcată în spațiile Palatului Brâncovenesc de la Mogoșoaia printr-o serie de evenimente culturale: recitaluri de poezie și muzică, expoziții de fotografie, pictură și sculptură, lansarea publicației culturale ArhiTur și inaugurarea noului pian de concert Steinway. Intrarea la evenimente este liberă.



Galeria Cuhnie, găzduiește, începând cu ora 15:00, vernisajul expoziției de sculptură „Theatrum mundi”, a artistului Dumitru Radu, curator Doina Mândru.

La ora 16:00, în Sala Scoarțelor, are loc spectacolul „Din valurile vremii”, susținut de actorii Irina Ungureanu, Ionuț Kivu și pianista Oxana Corjos. Aceștia îmbinaă versul eminescian cu armoniile imaginate de: Bach, Debussy, Șostakovici și Chopin.

La Foișor, de la ora 16:30 are loc vernisajul expoziției de fotografie „Povești fără nume”. Autor Cristian Gache, curator Cristian Crisbășan.

La ora 17:00, la parterul Palatului este vernisată expoziția de pictură „Imagini concrete” a artistului Valeriu Paladi, deschisă de criticul de artă Oliv Mircea.

De la ora 17:30, are loc prezentarea publicaței culturale ArhiTur, creată în cadrul proiectului „Locuri ale memoriei Marelui Război”.

Seara se încheie, cu recitalul intitulat „Eternul Eminescu”, susținut de actrița Lamia Beligan și Ansamblul „Musica Viva”, alcătuit din pianista Andreea Butnaru și violoncelistul Florin Mitrea. Începând cu ora 18:00, aceștia propun un spectacol insolit de poezie și muzică, în care versurile lui Mihai Eminescu se împletesc cu sonorități create de George Enescu, George Ștephănescu, Paul Constantinescu și Doru Popovici.

SlabAcceptabilOKBunExcelent fără voturi
Încarc...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *



Acesta este un blog colaborativ, deschis tuturor. Daca doresti sa participi, vezi detalii.

Adresa de e-mail pentru abonare:

Este posibila si abonare prin RSS

Serviciu oferit de FeedBurner

Meta

Fani pe Facebook